Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Hå-We cupen

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:42:13

Skrivet mån, 2010-08-09

Ännu en liten racerapport. Denna gång är det från Hå-We cupen som kördes i Stenungsund, dagen efter Mittsvenskan.

Lite mosig från gårdagens tävlingar så var man på plats i Stenungsund igen. Hade inte haft ork att göra iordning bilen så den hade övernattat i bagaget i 1/1 bilen. Efter lite rentorkning av värsta leran på karossen så tog jag mig ett kort träningspass innan förarmötet. Bilen gick bra så det var bara att ladda ackar och köra!

Tidsträningen gick bra och jag hade 4:e tid i första kvalet. Hå-We körs ju som Sverigecupen så här var det blandat med A-, B- och D-förare så jag var ganska så nöjd. Jag hade kört ifrån flera av de som var klart snabbare än mig under gårdagen. Med fungerande pipa och packning så var resultatet mer rättvisande.

När kvalen var klara så hade jag trillat ner till 11 plats. Hade lite otur med varvningar under sista kvalen så jag trillade lite neråt men jag hade i alla fall direktkvalat till semifinalen och det var inte mycket jag var slagen med från min ursprungliga 4:e plats.

Min semi gick ganska så odramatiskt till. Startade 8:a, hade flyt i starten, och passerade som 6:e gubbe på första varvet. Motorn och bilen gick bra men I-beam däcken från igår började sjunga på sista versen och styrde lite dåligt. Var uppe på en 4:e plats till andra tankningen och behöll den in i mål. Då de 4 första bumpade direkt till finalen så var jag vidare och de två sista finaleplatserna skulle tas på tid från de båda semifinalerna. Patrik, vinnare från igår blev 5:a och missade finalen.

Finalen i en Hå-We är 45min. Som längst har jag kört 30min innan så nu skulle det vara skoj att testa psyket och se om man kan hålla koncentrationen upp. Innan finalen så kom det lite duggregn som precis fuktade upp ytan på banan. Valde mellan Cityblock och I-beam men såg hur hal banan såg ut så jag velade lite och gick medelvägen och slängde på ett nytt set CrossBrace.
Hade fått 10:e startplats i finalen men ett motorstopp innan start gjorde att jag fick starta sist ifrån depån. Det var lite knuffande i de första böjarna så jag tog en del bilar där. Var ganska så snabbt uppe på en 6:e plats och allt flöt på bra. Tankningarna gick fint men däcken var nog inte helt rätt. De flöt lite ovanpå och det kändes som att åka på is. Minsta lilla övergasning fick bakändan att steppa ut och bilen att gå brett. Flertal gånger så backades det in i böjarna och efter rakan kunde man köra med vingen först men ändå klara kurvan bra!!

Mitt i finalen så fick jag först besök av en nyfiken geting. Viftade så gått det gick men den f-n ville inte ge sig. Höll sig framför ögonen hela tiden och var verkligen irriterande. Fick lite hjälp att bli av med den och kunde börja koncentrera mig på körningen igen. Körde på bra och hade lite flyt och tog mig upp på en 4:e plats. Då var det dags för besök 2, en liten spindel kom farandefrån taket och fäste sitt nät i min lugg och gillade att dingla framför mitt vänstra öga. Skapligt irriterande. Försökte blåsa bort den men tråden var för stark. Slog en tvärstopp på bilen i chikanen och viftade bort den ordentligt! ;o)
Näst sista tankningen tappade jag en plats på och föll ner till 5:e. Tyvärr tankade jag på 7 min och när det var 3 min kvar var jag tvungen att gå in för en ”splash-and-dash” för att kunna ta mig i mål. När jag satte fart ut ur depån kom Louise farande på rakan och tog min 5:e plats. Jag tog i lite för mycket ut ur tankrampen och ett snedstuds la bilen på rygg. Höll på att tappa 6:e platsen till Hedström men bet ihop och tog upp jakten på Louise. Hedström hängde inte med och jag knappade in lite på Louise. Tyvärr så var det för kort tid kvar och en liten miss på sista varvet gjorde att jag tappade kontakten och jag fick 6:e platsen, 15 sekunder efter Louise i mål.

Skitskoj tävling och jag är jättenöjd med min 6:e plats och näst bästa D-förare. Visserligen hade det kunnat vara en 4:e plats men att komma 15 sekunder efter föregående dags grupp 1 vinnare och att slå grupp 2’s (min grupp) vinnare med hästlängder är jag väldigt nöjd med.

Nu missade jag de första Hå-We deltävlingarna men kan jag köra de resterande 2 så kan jag kanske få en bra totalplacering även i Hå-We cupen. ;o)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.