Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Mittsvenska 4 Mjölby

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Fri, September 17, 2010 11:08:39

Då har man kört 4:e och sista deltävlingen i Mittsvenska cupen. Den gick på min gamla hemmabana Bockarp i Mjölby. Trots att jag inte kört där sedan i våras så hade jag ganska så höga förhoppningar om att göra ett bra resultat. Skulle det gå riktigt bra (och dåligt för ett par andra) så skulle jag nog kunna ta en vinst eller i alla fall en pallplats?

Kom i säng straxt efter kl 1 på lördagsmorgonen (var på födelsekalas innan), sov några timmar och satte av från Uddevalla kl 04.30. Tänkte att det skulle nog räcka med 3 timmar för de 35 milen och jag skulle hinna få igång bilen till mitt första träningspass kl 08.15. Jag hade bra tempo fram till Grästorp då jag fick ett litet abrupt uppvaknande ur mitt halvslumrande. Mitt på vägen, i en svepande högerkurva med vajerräcken, stod en gigantisk vildsvinsgalt och hans familj. Det blev lite snabba undanmanövrar i 130 och utan att hinna röra bromsen så överlevde både jag, min bil och alla grisarna utav bara farten.

Tog det lite lugnare efter det och sänkte till 125!! ;o)

Efter lite väl lång kaffepaus både i Falköping och Jönköping så började jag känna mig lite stressad. Passerade Gränna 7.30 och gav på lite mer gas.

Styrde in på Bockarps parkering kl 8 prick och fick reda på att man gjort om tidsschemat. Jag skulle nu få vänta 40 min på mitt första träningspass. Kändes just då ganska så onödigt att ha stressat lite de sista milen men det gav ju lite tid till att gå runt och snacka lite skit med polarna!

Träningen gick bra. Banan var lite blöt och jag körde på beggade däck men det räckte till en bra tid och jag var bland de snabbaste på banan. Skitskoj att vara tillbaka på Bockarp igen!

Kvalen rullade också på ganska så bra. Det märktes att jag inte kört på banan på ett tag då mina varvtider låg någon sekund över mitt personbästa. Tyvärr var det bara två kval och efter första rundan låg jag 4:a.
Andra kvalet körde jag lite snabbare men råkade ut för lite trubbel med Anton som leder serien. Jag kom ifatt honom och vi låg på ungefär samma varvtider och båda ville åka fortare. Slutade med att vi krokade ihop och tappade tid.
När tiderna kom upp så hade jag kvalat som 10:e gubbe totalt och var direktkvalad till semifinalen. Gött!!

När det var dags för min semi så var jag riktigt taggad. Blev lite knuffande i starten men jag kom igenom ganska så bra. Körde på stadigt och tog mig uppåt och efter 20 min körning så passerade jag målinjen som förste gubbe! Min första semivinst och en rejäl boost för självförtroendet inför finalen.

En snabb genomgång av bilen och så var det dags för finalen, över 2 timmar försenad. Kom iväg bra i starten men redan i första kurvan blev det kalabalik och jag hamnade på rygg efter att fått en riktigt bra knuff bakifrån. När jag var uppvänd så hade täten klarat av halva banan och jag var sist. Körde på så gott jag kunde och hade lite problem med trafiken men till första tankningen så var jag uppe på en 7:e plats. Försökte köra på utan att göra för mycket misstag och det verkade funka bra.

Blev några småvurpor och till andra tankningen hade jag avancerat till 6:e. Efter 3:e tankningen var jag på en 5:e plats och jagade 4:e gubben. Tyvärr var min motor ganska så törstig så det blev en 4:e tankning också och då åkte jag ner någon placering. Jagade på så gott det gick och när det bara var några varv kvar så var jag uppe på 5:e plats och var ifatt 4:e gubben. Klantade mig lite och det blev en lucka igen. Jagade ifatt och tog mig om, fjärdeplatsen var min. Hade inte så långt upp till 3:e platsen men tyvärr så räckte inte tiden till. I mitt jagande så blev det ett par onödiga missar till och jag tappade kontakten med 3:e platsen. Med 12 sek till godo så knep jag 4:e platsen.

Nu blev det inte pallen den här gångnen, däremot så blev det min bästa placering hittills och den roligaste tävlingen jag kört i år. Det går framåt!

Mittsvenskan totalt gick också bra. Förra året blev jag 20:e gubbe och i år var målet topp 10. Nu blev det bättre än så då det blev en stadig och fin 5:e plats. Ett resultat jag är mycket nöjd med då jag hade strul med motorerna de första 2 tävlingarna. Iom detta så är jag uppklassad till grupp 1 Mittsvenskan och får då köra med de riktigt snabba killarna och tjejerna. Hur ball som helst!

Nu är mittsvenskan slut för i år men räkna med att jag kommer tillbaka nästa år, mer taggad och förberedd än någonsin.

Målet är satt att bli topp 10 och bästa D-förare och med lite tur så kan det gå!

Foto: Lisa Andersson (översta bilden) och Stefan Jarl


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.