Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Mittsvenska 3 Stenungsund

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:41:07

Skrivet mån, 2010-08-09


Då var det dags för en liten racerapport igen. Denna gång är det från Mittsvenska cupen deltävling 3 som kördes i Stenungsund.

Då sydcupen kördes samma dag i Vetlanda och en del valde deras tävling istället, så var inte deltagarantalet så stort som det brukar vara, men de flesta i toppen av grupp 2 valde mittsvenskan så var motståndet var ju inte direkt sämre för det.

Efter flytten till Uddevalla (eller 3 mil utanför) så har jag bara 7 mil till Stenungsund så det har blivit min nya hemmabana. Tyvärr har jag inte riktigt kört in mig på den än men det har gått ganska så bra på de få träningar jag hunnit med, så jag var riktigt taggad och siktade på finalen direkt.

Tidsträningen gick bra och till första kvalet så sänkte jag bilen lite och mjukade upp fjädringen. Kom in i en liten klunga precis efter att klockan startat så det kostade mig några sekunder innan jag var om dem och fick någorlunda fritt spår. Fick ett par greppvältningar då banan var lite morgonfuktig och hade ett underbart grepp. Tog det lite halvlungt de sista minuterna och njöt av att motorn gick närmast perfekt. Efter målgång så kom tidslistorna upp ungefär samtidigt som man kom ner från förarställningen. Verkade som jag kört bra för jag var tvåa, en sekund från att vara snabbast! Bästa varvtid var också lite rolig då jag hade satt personbästa med några tiondelar.

Andra kvalet gick mindre bra. Blev påkörd bakifrån efter rakan av en något gasglad förare och tyvärr hamnade bilen upp och ner och lite utanför synfältet för bilvändare. Gasade som en tok men bilvändaren sprang åt andra hållet och tog en bil som vält bakom honom. Tog nog 20-25 sekunder innan jag var rättvänd och kvalet var förstört. Körde runt och försökte bara sätta en snabb varvtid men det slutade ju bara med en massa överkörning och dåliga tider. Skoj var det däremot att åka på bredsladd i varje kurva men det blev en skitdålig kvaltid!! ;o)

Till tredje kvalet satte jag på ett set I-Beam. Hade haft lite för mycket grepptendeser med Cityblocken och tänkte att I-Beam skulle vara lite snällare. Funkade kalasbra och jag körde kvalet med bara ett snabbt ryggläge. Tyckte jag låg på ett säkert och lagom tempo och hade stor marginal kvar innan det blev övergasning av det hela. Kollade resultatet och undrade om jag klarat att direktkvala till finalen och det var dubbelt positivt. Dels hade jag varit klart snabbast i 3:e kvalet och jag hade kvalat 2:a totalt med bara någon futtig poäng till TQ. Patrik Mattson tog TQ och det skulle nog inte vara så svårt att ta honom i finalen!

Efter ett par timmars väntan på underfinalerna och semin så var det änligen dags för min final. Hade stått bilvändare i tre pass och kände mig lite mosig i pallet men lite vätska skulle väl råda bot på det?
Varmkörde motorn och märkte att den gick lite fett. Tempen hade ökat 5-6 grader sedan sista kvalet men även luftfuktigheten hade ökat. Nålade in lite innan jag åkte ut på banan. Motorn kändes fortfarande lite fet men trodde det kunde bero på lite mycket olja i luftfiltret så jag räknade med att det skulle bli bättre efter ett par varv.

Starten gick och jag behöll min 2:a plats in i första kurvan. Patrik bromsade lite tidigare än vad jag brukar göra där så jag slog på hejdarna för att inte köra in i honom. Tyvärr gjorde inte 3:e gubben det utan jag fick mig en smäll och kom brett i kurvan. 3 bilar slank förbi på insidan men jag hade innerspår till nästa kurva så jag kunde nog hålla övriga bakom mig. Tyvärr så small det igen med en påkörning mitt i sidan då killen bakom ville ha mitt innerspår också. Nu blev det ryggläge och bilvändare hade 10 m till min bil så jag vändes rätt klart sist. Var ifatt sista klungan ganska så snabbt och kom om dem ganska så problemfritt. Efter rakan på andra varvet så gick jag på innern om en långsammare förare och var så gott som förbi då killen får panik över att bli omkörd och gasar så mycket det bara går, klipper kurbsen först och sen rätt in i sidan på mig. Ryggläge igen och när jag vänds rätt så har jag ledande Patrik precis bakom mig. Varvad på andra varvet kändes inte så bra...

Jag släppte om Patrik men märkte att bilen inte gick som det skulle. Kändes både fet och snål samtidigt och bludrade lite konstigt. Hängde på Patrik några varv och var väl med skapligt i tempot till första tankningen men kände att jag gjorde lite många småtabbar i mina försök att hänga med.
Kom ut med full tank och nu gick motorn så fett att jag knappt kom över hoppen. Tappade kontakten med Patrik men höll ändå ett bra tempo och körde om långsammare bilar lite då och då. Motorn började gå lite bättre men gick fortfarande för fett för att få den riktiga knuffen i hoppen och ut ur kurvorna. På rakan lät den som en felnålad RTR-bil. Inför andra tankningen låg jag 6:a och motorn gick bra varvet innan tankningen så vi ändrade inget utan slog bara i mer soppa. Efter tankningen gick den ordentligt fett igen men jag kunde hålla jämna steg med topp 3 gubbarna. Jag såg dem på ungefär samma ställe på banan hela tiden och de kom inte ifatt mig heller. Tyvärr låg man ju något varv ner efter dem så hade bara första varven gått bättre....

Jag slutade 6:a och efter målgång så såg jag att smällen på andra varvet skadat pipan och att packningen läckte rejält mellan pipa och krök. Nu fanns det en förklaring till varför motorn gott som den gjort och med ny packning och pipa gick den bra igen.

Nu har jag fått till kvalen skapligt. Nästa steg är att få till racen också. Min 6:e plats gjorde att jag hoppade upp lite i totalen. Ligger nu på en tight 3:e plats totalt i Mittsvenskan och det är 1 tävling kvar. Kan jag göra ett bra resultat i Mjölby och hålla de 3-4 snabbaste gubbarna närmast mig i listan stången så kan jag kanske behålla 3:e platsen totalt. Men det kräver en finalplats och helst pallplats. Hade vi räknat alla 4 deltävlingarna så hade jag suttit säker men iom att vi bara räknar de 3 bästa så är det lite osäkrare.