Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Mittsvenska Eskil MK

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:40:05

Skrivet mån, 2010-07-19


Då har man kört en tävling igen så det är väl dags att underhålla bloggen lite.
Blev lite längre uppehåll än vad jag planerat men det kom lite annat i vägen så man missade bl.a. World Race i Furulund. Men nu har det varit Mittsvenskan i Eskilstuna och trots allt snack om hur "dålig" organisationen är där så var jag positivt inställd och trodde nog att det överdrivits lite i skitsnacket.

Nu när man flyttat till västkusten så behövdes resan planeras lite annorlunda. Ingen härifrån som var sugen att hänga på så det blev till att åka ensam. Eniro sa att det var 37 mil till banan och att det skulle ta nästan 5 timmar att åka. Satte klockan på 03.00 och försökte komma i säng runt 21 men värmen och lite för mycket kaffe gjorde att jag låg och vred mig fram till långt efter midnatt. För det kan väl aldrig ha varit tävlingsnerver? ;o)

Tjejen jobbade natt och kom hem innan klockan ringde och med 3 glada hundar i sovrummet så var det bara att gå upp. Lastade i det sista i bilen, tog en snabbdusch och sen var man på väg norrut runt 03.30 med en soluppgång som enda resesällskap.

Upptäckte ganska så snart att min plan med en stadig mackfika tidigt under resan var lite felplanerat. Inte många mackar längs min resväg och de få som fanns öppnade inte förräns 7? Satte upp ett lite högre tempo i körningen då det var så gott som ingen trafik och mycket tråkiga 70- och 80 vägar de första milen. Snåldieseln var upp och visade nästa 0,6 i förbrukning men då stod nog hastighetsmätaren konstant runt 140 så det var ganska så ok ändå! Klart mycket lättare att hålla sig vaken och alert när det gick undan lite och med lite Ramstein i högtalarna så hölls tempot uppe. ;o)

Kom fram till Eskil MK runt 07.30 (slagit Eniros restid med över 1 timma). Efter urlastning fanns det tid över till besiktning och med endast 5 st i kön så skulle det nog gå fort. Här kom sanningshalten om rykten kring Eskils organisation fram för första gången (av många). Stod lite över kvart innan de 5 framför mig var besiktigade, anmälda och betalade innan den var min tur. Det är 3 min per deltagare och jag tyckte synd om de som senare stod i mycket längre kö en mig.

Nu skyllde Eskil på att de haft lite dåligt med folk så för att förenkla banarbetet så hade de grusat hela bananmed stenmjöl istället för att lägga i lera och jord i hålorna. Många var ute och svor på beläggningen innan start och fler därefter. Att lägga grus (stenmjöl) på en buggy-bana är enligt mig så fel det bara kan bli. Att sen fylla ut stora hålor med löst grus är ju närmre idioti då gruset far iväg direkt och hålorna kommer fram med en gång.

Redan under första träningsomgången så hade allt grus i stort sett körts bort ur idealspåret och bildat stora, lösa vallar precis utanför spåret. Alla gamla hålor hade kommit fram och många led av konstiga snedstuds och rakan var mer ett surfande ovanpå gruset och flera gjorde lite konstiga vurpor när allt fäste försvann i ett enda stort fyrhjulspinn.

För mig gick det ganska så bra med tanke på att jag besökte Eskil för första gången och inte sett banan innan. Snabbast i mitt heat och 3:a totalt i gruppen. Kändes lite för enkelt att åka så fort direkt men med min nya RB K10 motor och med lite grövre AKA CrossBrace Soft så gick det undan ordentligt.

Till första kvalheatet så byttes det till mjukare dämparoljor då jag tyckte det gick lite mycket ovanpå gruset. Höjde även bilen några mm då jag var rädd för det ökade slitage som stenmjölet ger och ville även minska risken att få upp stenar i transmissionen med motorstopp som följd. Bilen gick nu bättre och jag kapade 10 sekunder på min heattid men tyvärr så förbättrade sig de andra mer än mig och jag blev bara 6:e snabbaste i mitt heat och 7:e totalt.

Andra kvalet gick ungefär som första men jag gjorde ett par onödiga vurpor i slutet. Låg på en 3:e tid i heatet men halkade ner till en 6:e pga av vurporna. Banan hade nu blivit riktigt dålig och en ganska så stor vall hade formats ut på rakan. Man hade kanske 20cm att åka på om man inte ville få snedstuds eller vurpa ut på rakan. Att det sen bara var 4 bilvändare ute på det här kvalheatet gjorde det inte bättre. Tävlingsledningen hade nollkoll på detta och verkade skita i om det fanns bilvändare ute eller ej...

På tredje och sista kvalet skulle det satsat allt. Bära eller brista. Spåret hade mindre lösgrus i sig så jag slängde på ett par nya CityBlock Soft och nålade in lite till. Första varven gick ganska så bra. Jag hade 2:a tid i heatet då. Sen fick jag en oförklarlig greppvältning upp på plattorna i mittenkullen (inte hopp, för det finns inga på Eskils bana..) och for över sliperserna som låg som bankant och hamnade upp och ner. Bilvändare såg mig inte direkt utan jag blev liggande 7-8 sekunder innan han hörde min varvande bil. Ut på banan igen och vid nästa passering hade jag tappat till 4:e tid i heatet. Tyckte bilen kändes lite lustig och hal men kunde inte riktigt se varför. Körde upp mig till 3:e tid men råkade ut för samma greppvältning igen på näst sista varvet och det tog minst lika lång tid att få ut bilen på banan igen så jag slutade som 7:e bil i heatet. Halkade ner till en 12:e plats totalt och direktkvalade precis till semifinalen. Hade jag inte haft de två konstiga greppvältningarna så hade jag nog klarat att direktkvala till finalen så jag var ju inte helt missnöjd ändå.
Kollade över bilen och hittade en sten innanför fjädern bak som hade hindrar stötdämparen från att fjärdra mer än några mm. Med all säkerhet var det denna sten som orsakat mina vurpor och att bilen betett sig konstigt. Lätt åtgärdat men lite surt att det förstörde min chans att direktkvala till finalen.

Nu var det allvar och dags för delfinalerna och semin för mig. Vi släpptes ut på uppvärmningen i tid och efter 3 minuter stod vi och väntade på starten. Sen blev det strul och Eskils inkompetenta tävlingsledning lyste igenom igen. Finns hur mycket som helst att läsa om detta på diverse forum så jag tar inte upp det här. Efter 4-5 minuter av gasande, toppande av tankar och lite olika bud om vad som gällde övre högtalarna så hade vi i alla fall startern på plats, nästan alla bilvändare ute på banan och starten gick. Kom iväg skapligt från min 6:e plats och lyckades undvika det mesta av kubbningarna det första varvet och passerade som 4:e gubbe. Tog 3:e platsen till andra passeringen och knappade in på tvåan. 3:e och 4:e varvet blev lite kubbande och tyvärr gick jag förlorande ur alla strider och efter några vurpor var jag nere på 7:e plast. Körde ganska så raskt upp mig igen och vid första tankningen var jag 4:e gubbe. Gjorde lite misstag under andra stinten men behöll min 4:e plats till andra tankningen.

Tidigare under dagen hade jag justerat tomgången lite väl närgående och fått en ordentlig nitropuff i ögonen och de hade varit lite rinnande hela tiden efter det. Nu när vi tankade och jag böjde mig lite över räcket så kom det lite nitroångor farande uppåt och jag kände att det började rinna ännu värre ur ögonen och även näsan började bli lite väl fuktig. Torkade mig så gott det gick och körde ut för de sista minuterna. Näsan och ögonen rann så att Niagara hade varit en porlande bäck i jämförelse. Såg bitvis knappt bilen och båda ärmarna på min t-shirt var ordentligt blöta. Gjorde en del missar och snart hade jag halkat ner till 6:e plats. När det var 3 varv kvar så låg jag 7:a och hade 15 sek upp till 6:e plats och bumpning till finalen. Jag försökte öka tempot lite till och tog in ganska så mycket men tyvärr började jag överköra en del och gjorde ett par helt onödiga vurpor till. Rullade över mållinjen endast ett par sekunder från 6:e platsen och förmodligen bara en onödig vurpa från att bumpat vidare till finalen.

Nu blev jag 13:e totalt och det är jag ändå nöjd med. Det är min näst bästa placering och endast min 9:e i Borås är bättre. Nu har jag fått ordning på bilen och motorn så jag är nöjd med dem. Det jag måste jobba på är att åka snabbare varv med mindre överkörning och vurpor. Åker jag felfritt och säkert så går det runt sekunden för långsamt men jag gör inga fel då. Jag måste öka den säkerheten till att åka bara en sekund fortare så är jag i final med lätthet. Kan jag öka 2 sekunder och åka säkert så står jag nog överst på pallen innan året är slut. ;o)

Stort tack till mina 2 meckar under helgen (Pelle och Emil) och ett stort, fett minus till Tyrone. ;o)

Nästa tävling blir tyvärr inte Sverigecupen i Höör utan Mittsvenska i Stenungsund. Där ska det nog räcka till för en final om bara bilen håller ihop och jag kan hålla ögona i lite torrare skick.