Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

SSIC delt 4, Väst-8 Göteborg

1:10 TouringPosted by Mikael Larsson Mon, February 14, 2011 13:56:47

Så var det äntligen dags att köra tävling igen. Nu på en bana jag faktiskt kört på några gånger innan och vet ungefär hur spåret går. Kanske man skulle få stå på pallen igen?

Som vanligt upp i ottan men denna gång vart det sovmorgon till kl 5. Efter någon timmes körning var jag på plats kl 7 på Väst-8. Plockade upp grejorna, tog en kaffe, sen blev det några träningsvarv för att känna på bilen innan de officiella träningarna drog igång. Bilen kändes bra och fästet var bättre än vad jag var van vid då många hade varit och tränat dagen innan (men inte jag).

Två träningspass skulle köras innan kvalen startade. Tyvärr funkade inte tidtagningen riktigt så jag vet inte hur fort det gick men det flöt på bra och jag var väl inte långsammast i alla fall. ;o)

Dags för första kvalet på 7 min. Jag startade som 3:e bil och redan efter några varv var jag ifatt de framför. Jag tog mig ganska så enkelt om dem och det kändes gôtt inför resten av dagen. När första kvalet var slut var jag snabbast i min grupp med över ett varv tillgodo till tvåan. Totalt var jag bara tvåa då en av sveriges snabbaste touringförare bestämt sig för att samla pokaler och även köra stock dagen till ära. Normalt kör han i mod-klassen och brukar ganska så enkelt vinna den. Han har kört touring sen stenåldern och Väst-8 är hans hemmabana så jag var ganska så nöjd ändå.

Andra kvalet gick ungefär som första förutom att jag vann mitt kvalheat med nästan två varv tillgodo och att jag putsade mitt personbästa på Väst-8 med nästan 3 tiondelar. Nu gick snabbatse varvet på 9,099 sek så målet infår sista kvalet var att sätta en 8-sekundare.

Sista kvalet provade jag en lite lägre drevning. En FDR på 7,6 (det är riktigt lågt drevat för stock) och det gick faktiskt riktigt bra. Inte bara satte jag nytt personligt varvrekord med 8.965 utan jag kvalade bara runt 12 sek långsammare än "elitföraren" och hemmasonen Micke Nilsson och det är jag riktigt nöjd med.
Totalt blev jag kvaltvå och fick andra startplats till mina A-finaler. Tätt bakom mig stod en delfinalvinnare, Andreas, och efter honom, Johnny, som varit före mig i alla tävlingar tidigare. Här skulle tvålas till både den ena och den andre! ;o)

Fösta finalen började med en ordentlig krash i tredje kurvan. Självklart med min finaltur så blev jag drabbad värst och kom ur "pingpongmatchen" så gott som näst sist. Började jaga mig uppåt och efter några varv var jag trea. Jagade Mattias (som körde riktigt bra) ett tiotal varv innan jag satte in stöten. Jag var nu uppe på en andra plats igen. Mitt i loppet började jag tappa fästet bak och bilen började dra åt vänster på rakan. Jag tappade lite i varvtid och Andreas började närma sig bakifrån. Något varv senare så touchade jag kurbsen efter rakan lite väl hårt och Andreas Körde in i mig bakifrån. Gentleman som han är så stannade han upp och vi behöll våra placeringar. Försökte hålla honom bakom mig men ett kast ut på rakan gjorde att han kunde smita förbi. Han fick ganska så snart en lucka på 2-3 sekunder så jag fick skärpa till mig lite och försöka få tillbaka tempot. När det var tre varv kvar så var jag uppe bakom Andreas och började planera för omkörning. Två varv kvar och jag såg min chans. Laddade för omkörning och var nästan förbi när jag tappade fästet bak och fick häva en ordentlig sladd igen. Gjorde ett nytt försök på sista varvet men hann inte förbi innan målgång.
3:e plats i första finalen och det ok men inte helt bra. Racet hade varit skoj med mycket adrenalin och täta omkörningar. Tyvärr så vart det ju en promenadseger för Micke Nilsson då vi amatörer knuffades lite för mycket med varandra. Nya tag till nästa dlefinal.

Startkrashen hade ställt om min hjulvinklar lite så det var därför bilen var lite lustig. Snabbt justerat och så var det dags för andra finalen. Nu gick starten bättre och vi kom iväg fint. Jag behöll min andra plats och kunde hänga på Micke framför ganska så bra. Jag var t o m lite snabbare och tog in på honom de första varven. Sen tröttnade han lite och drog iväg med racets snabbaste varv. Jag tappade kontakten samtidigt som vi började varva de första gubbarna. Jag höll tempot uppe och trots att de bitvis tog in på mig bakifrån så såg jag till att hålla luckan och drog tillslut ifrån tillräckligt så jag kunde känna mig säker på min andra plats. I mål hade jag varvat Johnny på tredje plats två gånger men det hade ändå kostat lite tid i att köra på säkerhet då jag var nästan 20 sek efter Nilsson.

Tredje och sista finalen. Nilsson var klar vinnare men det var öppet om andraplatsen. Vi var tre stycken som hade möjlighet att ta den och i princip så var det den av oss som kom först som skulle ta andraplatsen totalt.
Starten gick bra igen. Jag behöll min andraplats och hängde på Nilsson så gott det gick. Han fick nästan direkt en liten lucka. Då jag fick en lucka neråt också så gjorde det inte så mycket. Andreas låg några sekunder efter och jag hade lite mer tid ner till Johnny. Jag började köra på deras tider och såg till att ligga före dem hela tiden. När vi närmade oss mål så hade jag varvat Andreas 2 gånger så jag kände mig säker. Jag försökte hålla samma varvtider som Nilsson men det gick inte och i mål så var jag lite över 20 sek efter.

Mitt resultat för dagen blev en lite besviken 2:a plats i Stock. Inte besviken över min körning men hade inte Micke Nilsson valt just den här tävlingen att dubblera bland oss "amatörer" så hade jag tagit min första vinst någonsin. Nu blev det inte så och Micke har ju rätt att köra var han vill och det är ju bara för mig att bli tillräckligt snabb så jag kan köra ifrån "pokalkåta elitförare" som kört bil bra mycket längre än mig! ;o)
Som lite plåster på såren så var jag snabbaste debutantförare och tog förstaplatsen i debutantcupen.

Med dagens resultat hoppar jag upp lite i resultatlistorna och just nu ligger jag totalt 3:a i stock och 2:a i debutant.

Nästa tävling är i Växjö den 12/3. Då är det final och sista deltävling i SSIC för den här vintern. Då det är dubbla poäng som gäller där så är det en öppen affär vem som tar hem både stock-klassen och debutant-cupen. Kan jag göra bättre resultat då än när vi var där och körde sist (läs vinna där också) så kan jag ta hem både stock- och debutant-titeln. Inte troligt men hoppet finns ju alltid och någon gång ska jag väl ha tur också! ;o)