Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Sverigecupen Skövde

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:37:21

Skrivet ons, 2010-05-26


Det är inte lätt att få en 40-mila flytt från Linköping till Uddevalla att gå smidigt samtidigt som någon helt oförstående person lagt en deltävling i Svericupen samtidigt! Som tur var så var det Skövdes tävling och med lite strategiskt tänkande (jo, ibland glänser allt hjärncellen till! ;o) och en mycket förstående sambo så löste sig det hela galant. Man kan ju faktiskt köra ett flyttlass över Skövde, göra ett snabbt stopp för kvalen på lördagen och sen köra till Uddevalla och lasta av första lasset. Sen på söndagen så kör man tillbaka mot Linköping och tar ju givetvis vägen över Skövde och kör finalen. Hur lätt som helst!!

Avtack på gamla jobbet och flyttpackning genomfördes hela fredagskvällen och en bra bit in på lördagsmorgonen. Innan sängdags han bilen få en dusch WD40 och en koll så att bärarmarna inte kärvade för mycket. Skulle egentligen bytt en del hjullager och kollat kopplingen men det fick räcka med en snabbtvätt av karossen i handfatet samtidigt som man borstade tänderna...

Klockan 05.00 var det uppstigning. Tror jag fick någon timmes sömn i alla fall. Som vanligt tycker hundarna det är skitskoj när husse går upp tidigt och för att slippa en olycka på golvet så var det nog bäst att ge dem en tur först. In med ett gäng flyttkartonger i bilen och i platsen som blev över trängdes en Mugen och lite verktyg in. En snabbdusch, pussa lite på sambon och sen bar det iväg mot Skövde runt kl 6. Enligt GPS'en skulle det ta nästan 3 timmar men med min kraftfulla 1,6 diesel och en SBF-licens i plånboken så skulle det inte vara omöjligt att halvera den tiden!

Klockan 07.30 rullades det in på banan i Skövde. GPS'en förlorade och jag vann igen. Ett snitt på 130km/h och en förbrukning på 0,6 gör det löjligt roligt att åka miljöbil! Packade ur bilen och kollade tidsschemat. Skulle köra 08.20 så det fanns tid till en snabb genomgång av bilen och dra på en Outerwears "sydväst" på luftfiltret då bana var lite fuktigt men full av sågspån.

Första träningspasset hoppade jag som ganska så många andra över då det var lite väl blött. Andra träningspasset rullades det mest runt för att se om man kom ihåg banan från den timmes körning man fick tidigare i våras innan min första motor behagade stöta ifrån sig sitt storlager. Tycket det gick ganska så bra och med lite träning så skulle nog spåret och setupen bli bra.

Första kvalet gick kanska så bra fram till 5:e varvet då motorn helt plöstsligt stannar helt utan förvarning. Rille, som hjälper mig mecka, är snabbt ute på banan och får igång bilen igen. Vi höjer tomgången lite och ut på banan igen. Hann med ytterliggare ett fullt varv så jag fick bara 6 varv totalt när de flesta åkte 8 varv.

Andra kvalet gick lite bättre. Gjorde en del missar i slutet och var någon sekund från 8 varv och efter andra kvalrundan tror jag att jag låg runt 70:e plats.

Tredje kvalrundan fick lite bättre. Fortfarande satt mina begagnade CityBlock soft från Mjölby på och de funkade skapligt och hade inte så stora tendenser till greppvältning i kurvorna. Kollar tiderna efter passet och jag har satt en 8 varvare och bara runt 15 sek från en 9 varvare. Kastade upp mig till en 42:a plats i listan men framför allt så hade jag varit snabbast i min grupp. ;o)

I fjärde rundan dog motorn igen så det blev bara 7 varv och jag åkte ner lite i listan till 45:e

Femte rundan gick inte mycket bättre. Ett motorstopp precis efter målinjen och en snabb Rille gjorde att en 8 varvare fortfarande var möjlig. Tyvärr så hade jag startat min klocka ganska så sent så när de andra i heatet gick i mål så började kurvakterna lämna sina platser och jag tyckte mig höra att samtliga bilar var i mål så jag styrde in mot depån. Efteråt så såg jag att min sista passering var på 7 varv och 4.56 och att jag egentligen inte hade gått i mål utan skulle ha fått 8 varv. Kollade lite med domaren men han var inte villig att korrigera det med ett varv till på mig baserat på min medeltid i heatet. Anledningen verkade vara att fler hade gjort samma miss (eller om det var tidtagningen som inte riktigt hade koll?) och han orkade inte göra fler ändringar så här sent på dagen...??
Nu handlade det ju inte om några jätteplaceringar för mig så jag önskade en god kväll och gick därifrån med ett litet leende och tänkte på hur konstigt det kan bli ibland! ;o)
Totalt kvalade jag in på 49:e plats. Mycket bättre än någon Sverigecup tidigare så jag var ganska så nöjd. Målet hade varit att kvala till 1/8-delen men det sket sig med en ynka plats. Nåja, man får väl sikta in sig på att bumpa i stället då kvarten var målet för helgen.

Efter en snabb vända till Uddevalla och någon timmas sömn så var man tillbaka i Skövde igen 07.30 på söndagsmorgonen. Kaffe och macka i fiket, tanka upp bilen och på med nya CityBlock soft och ett nytt luftfilter. Fick lite proffsig nålningshjälp av Bella och Jimmy P så jag skulle slippa motorstopp. Jag var visst lite off på nålarna men slutresultatet var inte så långt ifrån utgångspunkten men motorn kändes riktigt stabil och hade ett bra tryck. Nu skulle här köras radiobil!

Dags för start i 1/16 A-finalen. Jag hade första startplats och den tänkte jag hålla. Gjorde en kanonstart och kom igenenom första böj utan att bli påkörd. Drog på lite skapligt men körde ändå mer på säkerhet än fart. Vid första passeringen hade jag en lucka på kanske 5 sekunder och den höll jag de fem första varven. När vi började närma oss 7 min och första tankning så hade jag gjort en del missar och släppt upp Nylund i ledningen. Jag tankade med flaska och jag tror Nylund körde pistol för efter tankningen så ledde han med nästan 20 sek. Nervositeten började släppa och jag körde på i mitt eget tempo och snart var jag uppe och fajtatdes med Nylund igen. Andra tankningen gick ungefär som första. Nylund fick en lucka och jag jagade ifatt den igen och var om ett par ggr men klantade förstås till det och hamnade efter igen.
Nu hade varvningar och tankningar ställt till det lite så det blev en del kubbande med långsammare förare men när vi gick ut på sista varvet så låg jag kanske 5 sekunder bakom Nylund. Jag tog in en del i första hoppkombinationen och ut på rakan var jag förbi. Gjorde såklart en miss upp mot plattorna och var nog 5 sek efter igen. Gav allt jag hade men hann tyvärr inte om utan fick se mig slagen och snuvad på heatvinst med någon hundradel. Gjorde iofs inget då jag nu bumpade upp till 1/8-delen men en heatvinst hade suttit gott!!

Jag bestämde mig för att inte röra något inför nästa heat. Kollade bara så att alla skruvar satt, laddade på mottagaracken lite och skrapade av värsta skiten med en mejsel. Är man inte proffsig!! :o)

Starten på 1/8 A-finalen gick bra. Jag startade från 9:e plats och kom ganska så lindrigt undan i startböjen och låg nog 4:a upp på plattorna. Vet inte om det var andra eller tredje varvet men mitt i all racing så blev jag påkörd och vänd ganska så brutalt av min klubbkompis Andreas. När jag väl var uppvänd igen så var jag sist. Körde upp mig några placeringar och jag tror jag låg 6:a vid första tankningen. Allt flöt på fint, bilen gick kanon och jag gjorde inte så många missar. Efter andra tankningen kom jag ut i ganska så mycket trafik. Jag var snabbare men alla omkörningar verkade sluta i att jag blev påkörd i efterföljande kurva och tappade mer och mer mot de framför. Nu började täten komma ifatt och Hellsten kom som första bil ifatt mig. Tog ett tag innan han kom så nära att jag kunde släppa om honom. 3 kurvor senare så var jag ifatt Hellsten och kände att jag körde fortare så jag knep om honom på innern. Det höll nog nästan ett helt varv sen märkte jag att han fått upp farten igen så jag släppte förbi honom.
Nästa gubbe som kom upp var Jimmy P. Han låg nog några sekunde bakom mig ganska så länge innan han kom ifatt. Gjorde en liten miss så han kom om ganska så lätt. Tyckte han höll ett bra tempo så jag låg bakom homom ett par varv och lät honom dra upp mig i tempo. Tyvärr så vart det ju lite trul med några omkörningar igen och jag tog nog i lite för mycket. De tre sista varven var riktigt katastrofala då jag tappade koncentrationen lite och gjorde ett par riktiga nybörjarmissar. Tappa lika många placeringar och direkt så gick man från 6:e till 9:e plats i heatet.

Trots allt så är jag riktigt nöjd med tävlingen. Bilen går bättre än aldrig förr. Jag slåss med förare som var både 20 och 30 placeringar bättre än mig förra året och trots att jag bara blev 52:a i tävlingen så ser jag ju hur tätt det är uppåt och jag behöver inte förbättra mig mycket för att komma mycket längre upp på listan. Med lite bättre kval och lite mer fart i finalerna så sitter nog en 30:e plats i SC innan året är slut.

Nästa tävling blir SC i Borås. Håller bara bilen och flytten inte tar för mycket tid så är målet att nå 1/4 där också.

Fy f-n var det är roligt att köra RC-bil!! ;o)