Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Lusseracet i Borås

1:10 BuggyPosted by Mikael Larsson Mon, December 13, 2010 14:21:05

Tanken var ju att köra både touring och 2wd buggy men så blev det inte riktigt. Jag hade med mig min Schumacher Cougar SV men jag hade haft lite dåligt med tid att gå igenom den ordentligt innan racet. Jag hade ju haft lite missljud i växellådan sist jag körde den men det lät som en slirande diff så jag hade i alla fall renoverat den men inte hunnit provköra.

Första träningspasset kom jag bara ett varv innan jag tyckte det lät för illa. Snabbt in och riva diffen igen. Såg inget fel så jag justerade in den igen men hann inte ut på banan innan heatet var över. Testade lite i depån och det verkade som om den fungerade nu.

Andra träningsheatet fungerade den hyfsat men något slirade om man gav full gas. Störst problem var det i kurvorna så jag misstänkte diffen ändå då den verkade diffa ur ganska så hårt på innerhjulet. Jag körde inte hela heatet men jag ledde heatet när jag svängde av någon minut innan det var slut. Kollade tiderna och jag hade satt dagens 7:e snabbaste varvtid i alla fall och med tanke på startfältet och bilens skick så var det riktigt bra. Bara sekunden bakom Ronnefalk och Austeldt i varvtid. Här fanns mycket att hämta om bara bilen gick att gasa fullt med.

Dags för första kvalet. Kom ett varv sedan slutade bilen att driva helt. Tack och godnatt. Inget mer 2wd idag. Ett drev i växellådan hade blivit lite tandlöst och så här i efterhand så var nog det problemet hela tiden. Det är drevet som sitter längst in i lådan och som knappt går att se så trots att jag tyckte det såg bra ut så var det inte det.

Att försöka köra två klasser på en dag var stressigt. Visst får man köra mer men det ger inte mer vad gäller rent nöje. Då det bara är en 2wd OR tävling i min del av landet kvar (inom en 30 mils radie) så skiter jag nog i 2wd OR och säljer bilen. Lägger nu allt krut på touringen istället. Där har jag ju minst 3st tävlingar kvar innan 1/8 buggysäsongen tar vid.