Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Lackad kaross & Väst-8

1:10 TouringPosted by Mikael Larsson Wed, November 24, 2010 11:01:01

Nu har det blivit lite färg på karossen. Tyvärr hade jag ingen FasMask hemma (ett flytande maskeringsmedel som gör det enklare att få till lite mer avancerade lacker) så det fick bli eltejpsvarianten med några enkla streck och lite fönsterkarmar. En taskig 99:- färgspruta från Jula moddad med krökt nål och snett munstycke gjorde inte lacken bättre. Fast med mörk lokal, Iphones taskiga kamera och lite skakig på handen så syns det knappt! ;o)

För att köra in nya karossen så ställdes kosan mot Göteborg och tisdagsträningen för touring på Väst-8. Bertil var på plats och hade en programeingsdosa för mitt fartreglage så jag laddade ner den senaste stock-programvaran från nätet och lade in den i mitt fartreglage. Nu hade jag 4 extra inställningar anpassade för att få lite fart i min slöa motor, alla med tuffa namn som Turbo, Punch och MaxHot. Direkt gick jag in och ställde allt på full effekt. Inget fegande här och vilken skillnad det blev. Nu var det fyrhjulsladdar ut ur kurvorna och om man fick bra tryck ut på rakan så såg man att bilen ormade sig hela vägen ner tills man släppte av gasen. Kanske inte mod-fart men bra tryck ändå och nu var "koskiten" lite mer skållande varm!

Tyvärr så kunde jag inte köra så länge på full effekt. Reglaget höll sig på lämplig värme (runt 40 grader) men motorn luktade bränt (höll över 110 grader) och det var väl ett bra tips att sluta när man kände lukten av bränd plast och elektronik varje gång bilen passerade förarställningen. ;o)

Efter lite nedjustering av effekten i reglaget så gick det att få ner motorn till lite mer normala 70 grader. Inte riktigt samma tryck i grejorna men det gick ändå att få till snabba tider. Framåt slutet av träningen så kunde jag komma ner runt 9,4 sek per varv (kort bana) och de bästa stock-förarna som jag kunde se i varvräkningen låg på 9,2 sek. Inte illa pinkat att vara så nära på andra körningen och första på Väst-8.

Nu blir det uppehåll i träningen ett tag och nästa körning är nog även min första tävling, den 4/12 i Hässleholm och Syd Svenska Inomhus Cupen, SSIC.
Helgen efter det så är det dags för Lusse-racet i Borås och då blir det till att dubblera i både touring och 2wd offroad. Ska bli skoj och se om man kan komma hem med en pokal eller två igen. ;o)