Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Premiär för Touring i Trollhättan

1:10 TouringPosted by Mikael Larsson Wed, November 24, 2010 10:40:05

Nu har man fått hem bilen, stressat igenom byggandet och "fusklött" lite elektronik. Hann inte lacka någon kaross utan det får vi ta senare. Allt för att hinna köra några få träningar innan första tävlingen.

Första träningen gjordes i Trollhättan. Varje söndag kör SMK Trollhättan några timmar i Volvo Aeros gympasal och lite mattor läggs ut för att få en bana att köra på. Fick låna en kaross så jag slapp köra med min olackade.

Med lite nyfikenhet så satte jag ner bilen och åkte ut på några första trevande varv. Jag har aldrig kört touring- eller trackbil innan så lite nervöst var det om man skulle hänga med eller ej. Nu var vi inte så många som körde så det var ganska fritt på banan. Tog några varv innan jag kom på hur bilen svängde och reagerade men innan första acken var slut så fick jag lite flyt i körningen. Det enda som jag tyckte var lite tråkigt var att alla de andra körde MOD-motorer (snabbare och vassare motorer) medans jag körde en ganska så slö stock-motor (i princip det slöaste man kan ha och anpassat för en enklare standardklass) och med fel programvara i fartreglaget.... Ljummen koskit är nog den bästa beskrivningen jag kan ge av fartresurserna! ;o)

Lite pillande med utväxlingen och inställningarna på reglaget gav lite mer fart men det var fortfarande som ett möte på rakan när de andra körde om. I de kurviga partierna hängde jag på bra men rakan var rena slakten.
Sista hoppet stod till att ändra timingen på själva motorn. Plockade ner den och sköt fram timingen så mycket det gick. I med ett nytt ack och ut på banan igen. Fortfarande blev jag ordentligt frånåkt på rakan men på övriga delarna av banan kunde jag nu t o m köra om en och annan. Skitkul! ;o)

Tyvärr tog träningen slut lite väl fort så det var bara att packa ihop grejorna och åka hem. Fast touring var nog inte så tråkigt som jag var rädd att det skulle vara så det blir nog mer besök i Aeros gympahall framöver.