Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Final Hå-We cupen

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Mon, September 27, 2010 15:02:23

Så var det dags för årets sista utomhustävling, Hå-We cupen deltävling 5, och samtidigt finalen på hela serien där vinnaren skulle koras. Själv har jag bara hunnit med 3 tävlingar sedan vi flyttade till västkusten så jag hade inget med tätplatserna att göra men trots att jag kört färre tävlingar än vad som räknas så hade jag chans på en topp tio placering och kanske även en pallplats i själva racet.

Bilen fixades kvällen innan och sänglampan släcktes kl 2 på söndagsmorgonen. När klockan ringde 06.00 så kände jag mig inte direkt utvilad men är det tävlingsdags så går det alltid lite lättare att komma ur sängen. Snabbfrukost och lastning av bilen klarades av ganska så fort. De 7 milen till Stenungsund gick också snabbt och underlättades av ett kaffestopp i Ljungskile.

När jag kom till banan straxt innan 8 så var det inte direkt någon sprudlande aktivitet. Natten hade bjudit på lite regn men nu var det uppehåll, snålblåst och 8 grader i luften. Det var lite vatten på banan men den såg körbar ut och det hade ju lovats uppehåll hela dagen så helt grått var det inte.

Friträningen började kl 8 men banan var tom på bilar. Jag och flera andra hoppade över den fria träningen för att slippa förstöra grejorna i onödan. Det var nog bara 2-3 st som till slut trotsade väder och vatten med sina bilar. Efter förarmötet kl 9 så var det ett träningsheat per grupp innan kvalen satte igång. Bestämde mig för att spara på bilen igen och hoppade över den.

Det var 3 kval inplanerade och två av dem skulle räknas så när det var dags för mitt första kval så var det bara att ge sig ut i leran. Var ju tvungen att se så motorn gick efter förra Hå-We cupens "ubåtstävling". Med lite nålande så gick den ganska så bra. Varvade lätt men hade inte riktigt den där kraften som den borde. Jag hade ju dränkt motorn förra tävligen och när jag öppnade motorn för inspektion så hittade jag ett tunt, fint lerlager mot baklocket i motorn. Kanske hade det något med att göra att motorn kändes slö? ;o)

Första kvalet gick lite halvtaskigt. Jag greppvälte i leran ett par gånger och fick ingen bra tid alls. Inför andra kvalet sänkte jag bilen några mm och det gjorde susen. Andra bästa kvaltiden och en tredje plats totalt så här långt. Tredje och sista kvalet gick också bra men jag körde lite väl mycket på säkerhet och fick bara kvalets femte bästa tid. Totalt räckte det ändå till att bli kvaltrea totalt, bara 0.2 sek från andraplatsen och mindre än 4 sekunder från TQ (första kvalplatsen). Iom det så fick jag andra startplats i första semifinalen.

Starten i semin gick åt skogen. Fick en bredsladd in i första kurvan och 2 bilar slank förbi på innern. Första hoppkombinationen tog jag tillbaka en placering och när vi gick ut på andra varvet så låg jag tvåa igen. På tredje varvet blev det lite trångt i ett upphopp och efter lite kollision i luften så hamnade jag på rygg utanför banan. Mekarna skötte bilvändningen så det tog några extra sekunder innan jag var uppvänd på rätt köl igen och jag var klart sist.
Jag la upp ett stadigt och skapligt snabbt tempo och tog mig om en efter en och när vi efter nästan 20 min kommer ut på sista varvet så har jag jagat upp mig till en andra plats. Tyvvärr så kom målinjen lite för fort så jag han aldrig jaga fatt ledaren men en andra plats är inte fy skam det heller!

I finalen, som skulle gå över 45 min, så startade jag som trea. Starten gick ganska så bra. Jag tog tvåan i första kurvan, fick en stoppsladd så han kom om igen men redan ut på andra varvet var jag uppe på andra platsenigen, bara någon sekund efter ledaren. Vi två körde ganska så jämnt och låg högst 2 sek från varandra. På vissa ställen av banan var jag snabbare och var precis uppe i baken på honom. När det började närma sig första tankningen så la sig tyvärr ledaren på rygg efter ett hopp. Jag var redan i luften och kunde inte styra undan. Blev en krash där ledaren vändes upp på hjulen igen och kunde köra vidare medan jag hamnade på ryggen och fick motorstopp... Surt!
Uffe, min gepard-mek, var snabbt ute och hämtade bilen, tillbaka till depån och fick igång bilen direkt. När jag passerade tidtagningen igen så hade jag tappat nästan 2 min (det varvet jag krashade på försvinner ju och sen måste jag köra nästan ett helt varv igen för att passera tidtagningen) och hamnat långt ner i fältet. Började ta mig upp i placeringarna och när det var halvtid så låg jag runt 5:e plats. Tyvärr så gjorde jag en krasch till med motorstopp som följd och förlorad ytterliggare tid men låg kvar på en 6:e plats.
Under hela racet så hade motorn tappat mer och mer ork. Förmodligen så var den på väg att ge upp och drog mer och mer soppa. När det var dags för sista tankningen så dog den då soppan inte hade räckt. Vi försökte dra igång den men den var helt död. Stifet hade gått också. Så i med ett nytt stift och med tre förlorade minuter så hade jag droppat ner ett par placeringar till. Som tur var så var jag inte den enda med problem så när vi gick i mål så klarade jag av att bärga sjätteplatsen ändå, bara 6 varv efter vinnaren (mindre än 4 minuters körning) och mindre än 50 sek från pallplats. Ett bra reultat då vinnaren inte hade haft ett enda stopp eller krash.


Jag kom med på film oxå! ;

En liten titt på tiderna efter racet visade att jag hade hängt med tidsmässigt om jag inte hade haft de två längre stoppen. Bara de stod för mer än 3 min av min racetid och hade jag bara haft lite mer flyt och inga motorstopp så hade jag kanske kunnat ta en vinst och garanterat en pallplats. Nu blev det inte så just det här racet men jag vet i alla fall att jag hänger på täten och med lite mer flyt i körningen så ska det bli en pallplats! ;o)

I vilket fall som helst, trots otur och skitväder, så var det en rolig dag som avslutade utomhus- och 1/8 säsongen för 2010. Nu blir det fokus på lite inomhuskörningar med 1/18 och 1/10. Förhoppningsvis inte bara träning (kaffe och skitsnack) utan även någon tävling också.