Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Hå-We cupen 4, Stenungsund

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Fri, September 17, 2010 11:53:14


Det har ju varit en deltävling i Hå-We cupen och det var ju klart man skulle köra den.

Lite seg efter att ha kört Mittsvenskan i Mjölby dagen innan (prisutdelningen var klar 21.00 och jag var hemma straxt efter midnatt) och en bil som bar tydliga spår av Bockarp, så dök jag upp kl 07.30 på Furufjällsbanan i Stenungsund. Med enbart 3 timmars sömn så gick det åt en hel del kaffe på vägen ner. ;o)

Snabbmeckade lite med bilen. Nytt filter, nya kopplingslager och en allmänn koll av fjädringen så kände jag mig redo att ge mig ut på den mer än dyngblöta banan. Bestämde mig i sista stund att hoppa över träningen och dricka lite kaffe istället!

Första kvalrundan var marginellt torrare. Sladdade runt lite i leran och när alla kört sina kval så stod jag som kvaletta! ;o)

Andra rundan åkte jag lite långsammare och Ola smet förbi i totalen och jag var nu på andra plats. Bra slagläge!

Tredje och sista kvalrundan gick skapligt men jag la mig på rygg och var bara 5:e snabbaste. Skit oxå!!

Totalt så räckte det precis till en 2:a plats i kvalet (bästra D-föare) och jag fick startnummer 1 i semi B.

Eftersom vi hade lite dåligt med funkisar så bestämdes det att mekarna skulle dubblera som bilvändare åt sin egen förare. Det blir inte vidare fördelaktigt att lägga bilen på rygg då när meken måste springa ut på banan och vända den och sen tillbaka igen. Här fick man satsa på säkerhet framför fart. Och det brukar ju gå bra.... Eller?

Semi A fick köra på en ganska så torr bana och la bra tider. När det var dags för semi B och min tur att köra, så öppnade sig himlen och hela banan blev en sjö! Vi höll på starten 10-15 minuter och regnet avtog lite men skadan var redan skedd. Hela banan var dygnsur och det stod vatten nästan överallt. Trots detta så bestämde vi oss för att köra (dumt nog).

Starten gick och jag behöll min 1:a placering upp i de första hoppen. Hedström hängde på och vi två drog snabbt ifrån de andra. Sicksackande mellan vattenpölarna (sjöarna?) så tog vi oss fram till första tankningen och hade ett ganska så roligt race. Sen började kaoset. Min motor sög vatten och började gå som en påse nötter. På det så välte jag längst bort på banan. Min mek satte av som en pillertuggande Ben Johnsson men han inte fram innan bilen dog. Halkandes tillbaka till depån med bilen så tog det lite längre tid.
Startade upp den och ut på banan. Tror jag kom 50 meter så stannade den igen. Lite snabbt byte av luftfilter gjorde att jag kom ut på banan men nu dog den precis innan tidtagningslingan så jag tappade hela det varvet plus tiden det tar att hämta bilen och starta den igen. Den här gången så ville den inte gå ordentligt. Byte av stift gjorde susen men jag tappade ännu mer tid så jag inte hade något förberett i bandepån utan fick springa och hämta det i meklådan.

Hankade runt min dränkta bil några varv till och tog med i alla fall vidare till finalen. Av 20 min semifinal så stod jag i depån 13 min och ändå blev jag 4:a. Tror de andra hade det lite tuffare ändå?

Till finalen var banan något torrare. Startade som 8:e gubbe och hade som vanligt otur i starten. Var sist upp i första hoppet och sen var det jaga som gällde. På varv 7 hade jag kört upp mig till mittfältet men så var det dags för vurpa och motorstopp. Tog över 2.20 innan jag passerad vartagningslingan igen, klart sist.
Jagade på så gott jag kunde och var uppe och fightades om 3:e platsen när det var dags för ett motorstopp igen. Denna gång förlorade jag "bara" 1.20.

När 45 min hade gått så hade min vattenskadade motor inte mycket kraft kvar. Jag kom knappt över hoppen. Tappade lite tempo de sista 10 min och gick i mål som 5:e gubbe.

Hade hoppats på mer men är ganska så nöjd ändå. Det är ju skoj att köra bil, även när det är blött!

Jag blev ju trots allt bästa D-förare och samlade på mig lite mer poäng i totalen. ;o)

Foto: Åkbilderna tagna av Lisa Andersson