Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Borås, en blöt affär, eller efter regn kommer sol! ;o)

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:35:35

Skrivet sön, 2010-05-16


Upptakten till första deltävlingen i Mittsvenskan blev inte riktigt den bästa. Dagarna innan så ville inte vevstaken vara med i min inkörda O’Donnell motor. I full fart på rakan så gav den upp med en smäll och ett plågsamt stopp från 40.000rpm till noll på mindre än en millisekund. Skruvade ur motorn och kollade vad som hänt och det visar sig att staken var av på mitten. Den del som satt kvar på vevaxel gick ut undertill genom huset och den som satt kvar i kolven spräckte foder och kolv. Ett klart fall för soptunnan och nu fanns ingen bra motor att tävla med och tiden saknades för att min reservmotor skulle hinna köras in ordentligt.

Nu hade det varnats för regn så jag skruvade i en gammal trött GRP jag hade liggandes i min Mugen. Den hade minst 15 liter genom sig och är aldrig rörd. Är man inte så känslig så kan man nog säga att den är nästan glappfri i lagren och kompet kan nog finnas där om man lägger den i kylen några timmar….

Tävlingsmorgonen infann sig och klockan ringde 04.00. Sambon jobbade natt så det vara bara till att masa sig upp, gå ut med alla hundarna, ge dem mat och försöka få i sig lite frukost. En snabb dusch senare så var man någorlunda vaken och bilen lastades för att ta sig de nästan 2 milen in till Linköping och möte med några andra Kvarnvingar. Straxt innan kl 6 var vi på rull mot Viskafors. Regnet började nästan direkt och höll i sig nästan hela vägen ner. En kort väderrapport kom in från Viskafors och någon påstod att det var regnfritt och strålande sol? F-n tro’t!! Straxt innan Borås så lättade det upp lite så väderleksprognosen var kanske inte helt fel ändå?

Kl 8 började träningsrundan och vi gled in lite snyggt så gott som samtidigt. Med några minuter till godo hann vi plocka upp grejorna och köra en träningsrunda i någorlunda torrt före. Jag körde mest runt för att se om jag kom ihåg banan från förra året och för att se om nålningen på GRP’n var någorlunda rätt. Tiderna var inget att skryta över och GRP’n gick som en påse skit över allt förutom sista metrarna innan rakan tog slut.
Efter träningsrundan så var det förarmöte och då kom regnet till Viskafors . Banan blev snabbt förvandlad till något som bättre hade passat båtar än bilar. Några få trotsade vattnet och körde runt några varv men annars var det inte många som ens gav sig ut i första kvalrundan. SMHI lovade bättre väder till andra kvalrundan så själv satsade jag på taktiken att köra de två sista kvalen.

När andra kvalrundan startade så kom det mer regn igen så SMHI hade ännu en gång gissat fel (surprise… NOT!) Satte lite silvertejp över tankhålet i karossen sen började jag varmköra för mitt heat. Hade blivit indelad bland de som gjort bäst resultat förra året i grupp 2 så lite press fanns allt där. Då banan var blöt så hoppade jag över 3 min uppvärmningen och väntade tills klockan gick innan jag körde ut på banan. Tog det ganska så lugnt och försökte hitta en bra rytm och det funkade för en gångs skull. Körde om lite bilar och klarade mig med några få rullningar genom hela heatet och tror inte någon körde om mig alls? GRP’n gick lite bättre nu men jag hade inget bottendrag alls, mellanregistret kändes ovanligt trögt och toppeffekten fanns bara mot slutet av heatet. Det enda positiva var att den i alla fall gick stabilt på tomgången och att den höll sig runt 80-90 grader. När resultatet för kvalheatet kom upp så var jag bland de snabbast i mitt heat. Inte på varvtid men jag hade kört stadigt och fått bäst kvalrunda.

Jag hade lite problem med fästet så inför 3:e och sista kvalrundan byttes fjädrar och olja i dämparna till en lite mjukare setup. I-beam däcken behölls då de hade haft bra driv och understyrde inte så farligt. Regnet hade avtagit men banan var fortfarande blöt. Jag åkte ut straxt innan klockan skulle starta och jag började med att få en riktig fetesladd ut på målrakan och touchade tidtagningsplankan lite. Av for karossen!! Hade visst inte satt dit clipsen! ;o) Pelle sprang som en gasäll och hämtade karossen medans jag tuffade in i depån. Under tiden startade klockan och när jag kom ut så var det när alla andra låg på varv 2 och min klockade redan startat när första bilen klarat av sitt första varv. Skit!!
Nästan direkt blev jag inblandad i lite påkörningar och med min vanliga tur så blev jag både vänd sist och åt fel håll. Låg väl ändå ganska så bra till fram till de sista minuterna då jag blev lite påkörd under några omkörningar och fastnade såklart i vingar och ännu en gång vänd åt fel håll och sist…. GFrp’n gick nu riktigt dåligt i mellanregistret men botten hade blivit lite bättre. Så länge man bara höll sig i spåret så gick den skapligt bra men kom man ut i leran och skiten så orkade den knapp att dra sig ur. Började nu fundera på om man inte skulle ta och sätta i sin nästan färdiginkörda nya O’Donnell istället trots geggan?

När totalen för kvalen kom upp så hade jag kört ganska så bra i 3:e kvalet ändå. 6:e tid i mitt heat om jag inte missminner mig fel och det trots att jag hade mer än en minut mindre körtid och ett första varv på 58 sek. Totalt hade jag precis missat att direktkvala till finalen och kom på 7:e plats. Det gav 1:a platsen i semin och det är ju inte illa pinkat av en som aldrig kommit förbi kvarten förut! ;o)

Nu ville man ju inte missa att komma till final så i åkte min nya, fina O’Donnell. Med några få liter genom vevhuset så hade den inte riktigt släppt ännu men var tillräckligt inkörd för att börja skruva in den lite och satsa på en bumpning till finalen. Pelle hjälpte mig att skruva in den lite snabbt på lådan och den lät som den gick rent och stabilt.

Starten till semin gick och jag kom iväg klockrent från min första plats. Banan var halvtorr så nu gick det att köra lite snabbare. Fick upp en liten lucka och höll den i några varv tills jag pressade lite för hårt och gjorde ett par greppvältningar. Kände av flåset från de andra i nacken och sen kom en hel radda förarmissar som gjorde att jag hamnade en bit ner i fältet. Bet ihop och skärpte till mig lite och med hjälp av Pelles blixtsnabba tankningar så var jag snart uppe på en 3:e plats. Fick lite strul med varvningar och att motorn började feta på sig lite mer till sista tankningen men en lite justering så gick motorn bättre. Tror jag var uppe på andra plats ett tag men lite ihopkrokningar med några varvningar och det blev en tredje plats i semin och bumpning till finalen.

En snabb genomgång av bilen, mer soppa och lite mer kräm i mottagarcken var allt som hanns med till finalen. Pelle skulle köra grupp 1 final så han kunde inte meka åt mig så jag värvade Steffe lite snabbt i sista sekund. Jag hade nionde startplats och planen var att försöka komma genom första böjen utan problem. När det var 10 sekunder kvar till start och sista skvätten soppa skulle in i bilen så dog motorn. Steffe han över banan och fick igång den precis till starten gick. Fick starta ut ur depån och var sist. Blev ju såklart en liten startkrasch i andra kurvan och jag fastnade i en annan bil. Sist igen…
Under första två varven körde jag om en del bilar men blev alltid på något lustigt sätt påkörd bakifrån och vänd sist. 3:e varvet så var startfältet lite mer utdraget och det blev lite enklare att köra om. Körning stämde bra nu och O’Donnell hade bra mycket mer kraft än GRP’n så jag tror att jag var uppe på runt 6:e plats när vi började närma oss första tankningen. Jag var inte säker på hur långt jag skulle komma på en tank så vi körde på 7 min blankt. När det var dags för tankning så dog bilen i fyrlingen. Steffe sprang ut och hämtade bilen och fick snabbt igång den igen. Ut på banan och vid första riktiga inbromsningen dog den en andra gång. Ny omstart och den dog på samma ställe igen. Trodde det var kopplingen så vi kände på den men den gick lätt så vi gjorde ett nytt försök. Nu dog den för 4:e gången och det såg ganska så mörkt ut. Ett sista försök gjordes med att bara höja tomgången och ut med bilen på banan. Den här gången gick den så förmodligen hade motorn börjat släppa och fetat ner sig så mycket att den inte längre gick på tomgång. Med mer än 5 varv förlorade mot täten så var man nere på 12:e och klart sista plats igen med 4 varv upp till näst sista placering. Kände väl att det var ganska så kört med en bra placering och såg sista platsen reserverad för mig.
Försökte komma in i rytmen igen och det verkade funka. Körde om den ena bilen efter den andra och trots att motorn gick ordentligt fett på botten så höll den sig vid liv och gick ganska så rent på toppen. Vid andra tankningen så hade jag tagit in lite på framförvarande och tror jag låg ett varv efter näst sista gubbe. Märkte att jag körde om samma bilar flera gånger och snart var jag på samma varv som näst sista gubbe och jag hade ännu inte blivit omkörd av täten ute på banan så jag höll troligen ganska så jämnt tempo med dem? Efter tredje tankningen så kom Peter Vartama ifatt mig lite långsamt. Vi hade Per Lind mellan oss och jag visste att Peter låg i täten så när jag såg en lätt lila bil bakom mig så släppte jag om den ut på rakan. Såg efter den manövern att det var Per jag släppte om och inte Peter? Jag satte direkt in en stöt framåt och kom om Per. Peter såg jag inte till något mer så mitt tempo var nog ganska så bra. När det var två minuter kvar så låg jag på en 9:e plats och behövde gå in för en sista skvätt soppa. Kommer ut lite före Anton Gustafsson och håller honom bakom mig under de sista minuterna fram till näst sista böjen innan målgång då jag får en greppvältning och Anton går om. Gör visserligen inget för min placering men Anton tog ju hem finalen och det stärkte lite att jag kunde hålla samma tempo! ;o)

Jag blev 9:e gubbe i mål och det är min klart bästa placering hittills. Är glad för min placering och min körning har aldrig varit bättre med det är lite surt ändå för både 5:e och 6:e gubbe körde jag om flera gånger ute på banan. Hade inte motorn fetat på sig och jag fått 4 motorstopp och tappat 5 varv på omstarter så hade det kunnat bli en 5:e plats. Nu vet jag att jag har lite bättre tempo i år än förra året så till nästa tävling blir det några mindre ”om” och en större buckla istället!! ;o)