Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

SverigeCupen i Mjölby, både sol och pankaka...

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:33:21

Skrivet mån, 2010-05-03 11:57


Liten kort rapport från första deltävlingen av SverigeCuppen i Mjölby. Enkelt kan helgen sammanfattas med två ord, kallt och KALLT!

För min del så blev det 3 träningar innan det var dags för första tävlingen. En i Skövde där jag nästan direkt sköt storlagret i min nya O'Donnell och fick montera i förra årets redan lite trötta regnmotor för någon timmes körning innan vi drog hem. Sen blev det en kort dag i Mjölby med regnmotorn och till slut Vetlanda då jag körde in min lagerbytta O'Donnell väldigt lugnt och även körde in min andra O'Donnell ännu lugnare. Så förutsättningen för en brilliant start på säsongen fanns ju där, eller! ;o)

Lördagens två tränings heat gick bra. Körde första heatet på gamla däck och tuffade mest runt med min Mugen för att känna på min nya supermjuka setup. 7 varv på 5.18 utan att jag tog i någonstans kändes bra då det bara vara några få som klarade 8 varv. Andra träningen åkte nya sulor på och jag ändra lite caster fram och lite mer förspänning bak. Körde ganska så lugnt och slog till med personbästa någonsin. 7 varv på 5.01 och bästa varvtid på en låg 42.1, även det personbästa med någon tiondel. Här luktade det 1/8-dels final och kanske chans på kvarten!!

Första kvalet körde jag på säkerhet. Tappade någon sekund på varvet och körde in på 7 varv 5.18. Var inte sist och körde ju i heat 6 så det var ju inga rookisar jag körde med då alla plockat bra platser i förra årets SC. Ganska nöjd men kände att det kunde gå fortare.

Andra kvalet ökade jag lite men gjorde några fler missar. Låg på en 8 varvs prognos men missade lite på sista varvet och körde in på 7varv och 5.06. Tampades lite med Vartama och det var skoj då han körde skjortan av mig förra året. Hade jag blivit bättre eller har Peters "Ronnefalks-effekt" uteblivit med nya MP9'an? ;o)

Tredje kvalet vill jag knappt komma ihåg. Passerade målinjen när speakern sa att det var 1 minut kvar. Satsade på ett varv till innan tankningen och 5 minuters tidtagningen. Gjorde ingen miss men tog det kanske lite lugnt? Passerade målinjen, pustade ut då jag nu hann tanka i lugn och ro. Passerar första kurvan efter målinjen och hör när jag sladdar upp på tankrampen att speakern säger att "Klockan går". Kör ut på banan igen, tuffar lite lugnt runt banan för att få en lucka framåt och sen sätter jag av i fullt tempo. Kör som en gud och tänker att det här blir lätt min första 8 varvare. Kommer ut på mitt 6:e varv och ser på min timer i radion att jag har gott om tid att klara 8 varv om jag bara kör stadigt. Passarera målinjen, kör stabilt ut på mitt 7:e varv med över 50 sek till godo och då hör jag att speakern säger att heatet är slut och börjat räkna målgång. Lugnt tänker jag, ja startade klockan sent så jag hinner. Passerar målinjen och hör spekaern säga att jag gått i mål!! Va -f-n!! 7 varv och 5.21. Visar sig att speakern suttit och slöat till lite och var både sen med att säga 1 min kvar till start och så missade han även att meddela att klockan går i tid. Så jag startade min klocka tidigare än jag trodde, tankade på mitt första varv och sen körde jag lugnt hela första varvet i tron på att jag INTE startat min klocka än. J-vla miss av både mig och speakern och tyvärr inget att göra åt. Droppade från en 40:e plats i kvallistan ner till en 57:e. Surt sa räven!

Laddad som få till 4:e och sista kvalet så var det upplagt för första riktiga 8 varvaren och kanske tillbaka till en topp 40 i kvallistan. Kom ut bra och la 3 snabba och ganska så felfria varv. Bla en personbästa på 41,8!! Bilen gick hur bra som helst med bra tryck i motorn och O'Donnelln tog sig t o m om en och annan dubbelt så dyr motor på rakan. 3:e varvet avklarades och jag låg på en 8 varvs prognos. Passerade 4:e varvet och fortfarande på en 8 varvare. Sen blir det päronformat och motorn dör vid landningen i fyrlingen. Rille är snabb som en gasäll och får igång bilen igen. 8-varvaren är körd men jag kanske kan få en bra 7 varvare trots allt. Kommer till fyrlingen igen och motorn dör exakt på samma ställe. Skit!! Vi tar in bilen och ger upp sista heatet. Kollar snabbt över bilen och hittar inga fel. Kopplingen går lätt, slangarna är hela och motorn känns glappfri. Misstänker ett storlager igen så det blir till att riva motorn och kolla upp det under kvällen.

Summan av kvalen blir att jag hamnar på en 62:a plats och 1/16-delfinal. Kunde ha varit bättre då de 2 heaten jag haft bäst tider i är de heat som ger sämst med poäng. Gör en snabb huvudräkning på snitttiden av min två bästa kval och hittar folk som kört mycket långsammare än mig på bättre placeringar. Skillnaden är att de satt tiderna i rätt kvalomgångar. Hade jag t e x satt min två tider i heat 3 och 4 istället så hade jag fått runt 30 poäng till och hamnat runt 45 plats. Hade en av mina 8 varvare gått in så hade jag varit runt 40:e plats. Som om jag haft lite mer "tur" så hade det varit lite bättre slagläge inför finaldagen och jag hade varit garanterad en bättre slutplacering.

Mjölby ligger ju ganska så nära där jag bor så det blev ingen övernattning på plats utan kosan ställdes hemåt. Först var det ett stopp i Linköping och en saftig burgare på Stångebrogrillen med lite andra Kvarnvingar. Ni som varit där vet att det är en ordentlig paltkoma man får där för 69:-! Efter det så var man bara tvungen att ha kaffe så det fick grabbarna i "Tannefors 1/8 byggy center" bjuda på. Efter lite kaffe och mycket skitsnack så styrde jag hemåt framåt halv tolv för lite meckande. En balja kaffe, några pilsner och en komplett riven motor senare så var jag fortfarande rådvill angående motorn. Hittade inga fel alls. Alla lager var bra men jag lyxade till med nya snurror i kopplingen och rengöring av förgasaren. Kollade över resten av bilen lite snabbt och sen var det kudden som gällde straxt efter kl 2.

Vaknade runt 5-snåret och var skapligt pissnödig efter allt kaffe kvällen innan. Kan också ha varit lite ågren för att försova sig som var inblandad? Lite torftig frukost, en dusch och en snabb koll på väderleksprognosen, så bar det av mot Mjölby igen. Färddatorn visade på varma 1 plusgrad men solen sken så allt kändes helt ok inför dagens körningar. En tjockare jacka låg i baksätet så man var ju garderad!

Hjälpte några förare med att mecka i de lägre finalerna för att få dagen att gå. Drog igång bilen i god tid och kollade så att den gick rent. Nålade den på lådan då jag haft förgasaren nere och tyckte jag fick till det skapligt.

När starten gick på min 1/16-delsfinalen så blev det ju så klart kalabalik i första kurvan. Min 7:e startplats blev en sista då någon smällde in i mig bakifrån och fastnade i min vinge. Kom tre kurvor så small det igen. Ytterliggare en som tyckte att bromsar gör man enklast genom att köra på bilen framför. Idiot! Passerade ändå som 9:e man på första varvet och hade ganska så mycket trafik framför mig. Kände redan nu att nålningen inte blev den bästa då motorn saknade drag ut ur kurvorna men gick annars bra. Tyckte själv jag gjorde rena omkörningar men blev utsatt för lite väl mycket kamikazereturer när de man körde om inte fattade att jag var snabbare och var tvunget att satsa allt på en omkörning i nästkommande kurva.

Vid första tankningen så låg jag 5:a och hade 20 sek upp till 4:e och bumpning. Jag körde stadigt och tog in lite på de framför varje varv så jag borde kunna nå fram till topp 4 utan problem. Ett litet orosmoment var att jag hade Chonka till vänster om mig och han hade radiostrul hela tiden och vräkte ur sig konstiga ord. Inte nog med det, karln har klart sydländskt påbrå för det viftandet med armar och radio över räcket hade gett vilken italienare som helst mindevärdeskomplex!! Nu får jag tacka Chonka för en skaplig luftfärd över kurbsen och in i staketet då jag varken såg bil, kurva eller kurbs men väl Chonkas radio, armar och händer!! ;o)

Lite strul med varvningar och att bilen började tappa bakhjulsfästet gjorde att jag bara låg kvar på 5:e inför andra och sista tankningen men var bara sekunder från 4:e. Tyvärr så fick jag in en sten i bakhjulet i snabbvänsten innan mål så där vände bilen runt direkt och det tog ett taginnan jag fick bilen rättvänd. Passerade målinjen, ut på träkurvan och i snabbhögern på rakan så låste stenen bakhjulet igen och bilen for ut utanför banan. Blev utslängd på rakan och släppte förbi två bilar som kom i full fart innan jag kunde ge på igen. Var ifatt dem i platåhoppet men blir påhoppad där, utknuffad i Götes blomrabatt och hamnar upp och ner. Blir även vänd åt fel riktning men ser inte det för bilvändaren skymmer bilen och drar iväg åt fel håll. En snabb gräsrunda så var man ute på banan men tappade säkert 10 sekunder i onödan. Insåg att jag inte skulle hinna ifatt fyran men satte av så snabbt jag bara kunde och kom in som 6:a, mindre än 20 sekunder efter 4:an och bumpplats till 1/8-delen.

Trots att jag inte bumpade så var jag ganska så nöjd. Bilen gick bra och jag var stadigare i min körning än tidigare. Tyvärr låg jag mest och fes på säkra varvtider (2 sek långsammare en under träning), något som jag har tendens till i delfinaler, men det ger väl någon typ av vuxenpoäng? Hade jag bara varit 20 sek snabbare och bumpat till 1/8-delen så hade min 1/16-dels tid räckt för att förmodligen bumpa till kvarten. Så nu blir det träning på lite aggresivare finalkörning framöver och ett mål att försöka kvala till minst 1/8-delen och bumpa till kvarten!

Nästa race blir Mittsvenskan i Borås 15:e maj. Där ska det nog gå att kvala till kvarten och bumpa till minst semin i grupp 2. Vet bara inte om jag hinner montera snorkel och flottörer tills dess!! ;o))