Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Lusseracet i Borås

1:10 BuggyPosted by Mikael Larsson Mon, December 13, 2010 14:21:05

Tanken var ju att köra både touring och 2wd buggy men så blev det inte riktigt. Jag hade med mig min Schumacher Cougar SV men jag hade haft lite dåligt med tid att gå igenom den ordentligt innan racet. Jag hade ju haft lite missljud i växellådan sist jag körde den men det lät som en slirande diff så jag hade i alla fall renoverat den men inte hunnit provköra.

Första träningspasset kom jag bara ett varv innan jag tyckte det lät för illa. Snabbt in och riva diffen igen. Såg inget fel så jag justerade in den igen men hann inte ut på banan innan heatet var över. Testade lite i depån och det verkade som om den fungerade nu.

Andra träningsheatet fungerade den hyfsat men något slirade om man gav full gas. Störst problem var det i kurvorna så jag misstänkte diffen ändå då den verkade diffa ur ganska så hårt på innerhjulet. Jag körde inte hela heatet men jag ledde heatet när jag svängde av någon minut innan det var slut. Kollade tiderna och jag hade satt dagens 7:e snabbaste varvtid i alla fall och med tanke på startfältet och bilens skick så var det riktigt bra. Bara sekunden bakom Ronnefalk och Austeldt i varvtid. Här fanns mycket att hämta om bara bilen gick att gasa fullt med.

Dags för första kvalet. Kom ett varv sedan slutade bilen att driva helt. Tack och godnatt. Inget mer 2wd idag. Ett drev i växellådan hade blivit lite tandlöst och så här i efterhand så var nog det problemet hela tiden. Det är drevet som sitter längst in i lådan och som knappt går att se så trots att jag tyckte det såg bra ut så var det inte det.

Att försöka köra två klasser på en dag var stressigt. Visst får man köra mer men det ger inte mer vad gäller rent nöje. Då det bara är en 2wd OR tävling i min del av landet kvar (inom en 30 mils radie) så skiter jag nog i 2wd OR och säljer bilen. Lägger nu allt krut på touringen istället. Där har jag ju minst 3st tävlingar kvar innan 1/8 buggysäsongen tar vid.

Mellansvenska, Bofors MK

1:10 BuggyPosted by Mikael Larsson Mon, November 08, 2010 08:08:13

Nu har man äntligen gjort premiären i 1:10 2wd buggy och det var både skoj och lite besvikelse över det hela. Det skojiga var att köra tävling igen, besvikelsen var dåliga verktyg och (om än lite) tävlingsformatet.

Min tävlingsdag började som vanligt med uppstigning i ottan. Kl 04.00 ringde klockan och efter en lite halvseg morgonrutin och skippande av frukost så var jag på väg norrut mot Karlskoga 04.30. Ett par minusgrader och mycket dis gjorde färden intressant och det var en del sniglar ute som drog ner tempot lite. Men med en fast högerfot så avklarades de 27 milen lagom fort och jag var framme med en halvtimme tillgodo till första träningspasset 08.00.

Banan bestod av lite utlagda nålfiltsmattor som tejpats ihop till en bana i en stor gympasal. Vi kör ju våra offroadbilar som supportklas till touringbilarna så de hopp som bjöds på var i stort sett 4 plankor som inte var större än ett veck i mattan. Tog man i lite så kanske man fick någon millisekunds luftfärd! Att kalla det offroad var en underdrift men vi får ju i allal fall köra lite.

Första träningspasset gick till att lära sig banan och se om bilen funkade. Jag hade inget framhjulsgrepp alls så det gick inte vidare fort.

Andra träningspasset provade jag ett par andra framdäck och då gick det bättre men jag hade nu problem med en slirrande koppling.

När det var dags för kval (3st) så hade jag lagt åt kopplingen lite och nu var det bra drag i bilen. Hade fortfarande lite problem med understyrning och dåligt färste fram men jag blev 2:a i mitt kval ändå och tionde totalt.

Andra kvalet så slirade diffen ordentligt och jag kunde bara gasa när bilen gick rakt. Jag tappade ganska så mycket i de kurviga partierna då jag inte kunde gasa mig ut ur kurvorna. Kvalade ändå två i heatet och tionde totalt igen.

Till tredje och sista kvalheatet så drog jag åt diffen lite och när jag skulle låsa den med låskruven så gick insexklingan av och en liten bit satte sig i låskruven. Tyvärr sitter den ganska så djupt i outdrivsen så jag fick inte bort den. Nåja, om nu diffen funkade så skulle jag ju inte behöva justera den mer....
Soppade framdäcken lite extra för mer fäste och nu funkade bilen nästan helt ok. Lite slir i diffen men jag kunde lägga på mycket mer gas i kurvorna och nu var det skitskoj att köra. Märkte att det gick ganska så fort då jag varvade några förare 3 ggr och han som vunnit våra kvalheat innan passerades med lätthet! Efter mitt kurvaktarpass så var det med spänning jag kollade in resultatlistorna. Jag hade varit mer än ett varv snabbare än de andra i mitt heat och jag hade kvalat 5:a totalt i omgången.

Som totalt kvalresultat så räknas det snabbaste kvalet och det räckte till en 5:e plats totalt och jag kom till A-finalen. Eftersom jag har en debutantlicens så kördes det också för bästa placerade debutant och vi var bara två debutanter i A-finalen så här låg väl den stora fighten! ;o)

Finalen körs också över 3 omgångar varav de två bästa resultaten räknas samman för att ge slutresultatet.
Första racet gick bra i 2 varv. Då låg jag 4:a och blev sen påkörd bakifrån och utknuffad. Kom upp på banan igen runt 8:e plats men blev påkörd rakt i sidan efter långrakan och var nu sista. Körde upp mig till 6:-7:e någonstans och blev sen påkörd igen och tyvärr så såg inte kurvakten mig så snabbt som man skulle vilja och jag var sist igen. Nu kör vi bara 5 min race så det fanns inte myclet tid att köra upp sig igen och trots att jag hade racets 5:e snabbaste tid så blev det bara en tiondeplats.

Andra racet gick bättre i starten. Kom iväg som 3:e gubbe i genom första halvan av banan men sen kom förstas påkörningen bakifrån och tyvärr så fastnade han i min vinge så vi blev stårnde ett tag och var klart sist. Körde upp mig lite men började märka av min slirande diff igen och den blev bara värre och värre. Kunde i slutändan rädda en 7:e plats men det viktigaste var att jag hade den andra debutanten bakom mig.

Sista racet klarade jag mig med bara en påkörning och bara någon tappad placering. Diffen gjorde det lite svårt att hålla tempo men jag var ett kort tag uppe på 6:e plats. Tappade ner till 7:e när det var några varv kvar då jag inte kunde försvara mig i den kurviga mittsektionen av banan. I sista kurvan innan målgång så fick jag dagens första greppvältning. Blev ganska så snopen då greppet i banan varit ganska så dåligt. Innan jag blev rättvänd så smet en gubbe förbi och jag blev 8:a i mål och det blev även min slutplacering totalt.

I debutantfighten så blev jag den slutliga vinnaren och fick med mig en pokal hem och det är ju alltid skoj. Den lilla besvikelse man känner efter racet är att det körs lite för mycket folkrace i 1:10 OR och att domaren inte riktigt var med och satte stopp för det hela. Jag kommer ju från 1:8 buggy och hade det körts lika vilt där med medvetna påkörningar och geningar över kurbsen så hade hela racet stoppats. Nu verkade det vara helt ok att trycka till bilen framför och putta undan den istället för att göra en ren omkörning. Till nästa race så ska jag ta med mig den erfarenheten och ge igen med samma mynt. ;o)
Sen måste jag säga att jag tycker heaten är för korta (vi klarar ju att köra längre än 5 min på en ack) och att dela upp racet i tre omgångar tycker jag ger en mindre kick och racekänsla. Mer som en andra kvalomgång egentligen. Fast det är ju ändå skoj att få köra lite bil även under vintern!

Nu vet jag inte när jag får tid för nästa race men förmodligen blir det Lusseracet i Borås i börjab av december.