Miniracingbloggen

Miniracingbloggen

Final Hå-We cupen

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Mon, September 27, 2010 15:02:23

Så var det dags för årets sista utomhustävling, Hå-We cupen deltävling 5, och samtidigt finalen på hela serien där vinnaren skulle koras. Själv har jag bara hunnit med 3 tävlingar sedan vi flyttade till västkusten så jag hade inget med tätplatserna att göra men trots att jag kört färre tävlingar än vad som räknas så hade jag chans på en topp tio placering och kanske även en pallplats i själva racet.

Bilen fixades kvällen innan och sänglampan släcktes kl 2 på söndagsmorgonen. När klockan ringde 06.00 så kände jag mig inte direkt utvilad men är det tävlingsdags så går det alltid lite lättare att komma ur sängen. Snabbfrukost och lastning av bilen klarades av ganska så fort. De 7 milen till Stenungsund gick också snabbt och underlättades av ett kaffestopp i Ljungskile.

När jag kom till banan straxt innan 8 så var det inte direkt någon sprudlande aktivitet. Natten hade bjudit på lite regn men nu var det uppehåll, snålblåst och 8 grader i luften. Det var lite vatten på banan men den såg körbar ut och det hade ju lovats uppehåll hela dagen så helt grått var det inte.

Friträningen började kl 8 men banan var tom på bilar. Jag och flera andra hoppade över den fria träningen för att slippa förstöra grejorna i onödan. Det var nog bara 2-3 st som till slut trotsade väder och vatten med sina bilar. Efter förarmötet kl 9 så var det ett träningsheat per grupp innan kvalen satte igång. Bestämde mig för att spara på bilen igen och hoppade över den.

Det var 3 kval inplanerade och två av dem skulle räknas så när det var dags för mitt första kval så var det bara att ge sig ut i leran. Var ju tvungen att se så motorn gick efter förra Hå-We cupens "ubåtstävling". Med lite nålande så gick den ganska så bra. Varvade lätt men hade inte riktigt den där kraften som den borde. Jag hade ju dränkt motorn förra tävligen och när jag öppnade motorn för inspektion så hittade jag ett tunt, fint lerlager mot baklocket i motorn. Kanske hade det något med att göra att motorn kändes slö? ;o)

Första kvalet gick lite halvtaskigt. Jag greppvälte i leran ett par gånger och fick ingen bra tid alls. Inför andra kvalet sänkte jag bilen några mm och det gjorde susen. Andra bästa kvaltiden och en tredje plats totalt så här långt. Tredje och sista kvalet gick också bra men jag körde lite väl mycket på säkerhet och fick bara kvalets femte bästa tid. Totalt räckte det ändå till att bli kvaltrea totalt, bara 0.2 sek från andraplatsen och mindre än 4 sekunder från TQ (första kvalplatsen). Iom det så fick jag andra startplats i första semifinalen.

Starten i semin gick åt skogen. Fick en bredsladd in i första kurvan och 2 bilar slank förbi på innern. Första hoppkombinationen tog jag tillbaka en placering och när vi gick ut på andra varvet så låg jag tvåa igen. På tredje varvet blev det lite trångt i ett upphopp och efter lite kollision i luften så hamnade jag på rygg utanför banan. Mekarna skötte bilvändningen så det tog några extra sekunder innan jag var uppvänd på rätt köl igen och jag var klart sist.
Jag la upp ett stadigt och skapligt snabbt tempo och tog mig om en efter en och när vi efter nästan 20 min kommer ut på sista varvet så har jag jagat upp mig till en andra plats. Tyvvärr så kom målinjen lite för fort så jag han aldrig jaga fatt ledaren men en andra plats är inte fy skam det heller!

I finalen, som skulle gå över 45 min, så startade jag som trea. Starten gick ganska så bra. Jag tog tvåan i första kurvan, fick en stoppsladd så han kom om igen men redan ut på andra varvet var jag uppe på andra platsenigen, bara någon sekund efter ledaren. Vi två körde ganska så jämnt och låg högst 2 sek från varandra. På vissa ställen av banan var jag snabbare och var precis uppe i baken på honom. När det började närma sig första tankningen så la sig tyvärr ledaren på rygg efter ett hopp. Jag var redan i luften och kunde inte styra undan. Blev en krash där ledaren vändes upp på hjulen igen och kunde köra vidare medan jag hamnade på ryggen och fick motorstopp... Surt!
Uffe, min gepard-mek, var snabbt ute och hämtade bilen, tillbaka till depån och fick igång bilen direkt. När jag passerade tidtagningen igen så hade jag tappat nästan 2 min (det varvet jag krashade på försvinner ju och sen måste jag köra nästan ett helt varv igen för att passera tidtagningen) och hamnat långt ner i fältet. Började ta mig upp i placeringarna och när det var halvtid så låg jag runt 5:e plats. Tyvärr så gjorde jag en krasch till med motorstopp som följd och förlorad ytterliggare tid men låg kvar på en 6:e plats.
Under hela racet så hade motorn tappat mer och mer ork. Förmodligen så var den på väg att ge upp och drog mer och mer soppa. När det var dags för sista tankningen så dog den då soppan inte hade räckt. Vi försökte dra igång den men den var helt död. Stifet hade gått också. Så i med ett nytt stift och med tre förlorade minuter så hade jag droppat ner ett par placeringar till. Som tur var så var jag inte den enda med problem så när vi gick i mål så klarade jag av att bärga sjätteplatsen ändå, bara 6 varv efter vinnaren (mindre än 4 minuters körning) och mindre än 50 sek från pallplats. Ett bra reultat då vinnaren inte hade haft ett enda stopp eller krash.


Jag kom med på film oxå! ;

En liten titt på tiderna efter racet visade att jag hade hängt med tidsmässigt om jag inte hade haft de två längre stoppen. Bara de stod för mer än 3 min av min racetid och hade jag bara haft lite mer flyt och inga motorstopp så hade jag kanske kunnat ta en vinst och garanterat en pallplats. Nu blev det inte så just det här racet men jag vet i alla fall att jag hänger på täten och med lite mer flyt i körningen så ska det bli en pallplats! ;o)

I vilket fall som helst, trots otur och skitväder, så var det en rolig dag som avslutade utomhus- och 1/8 säsongen för 2010. Nu blir det fokus på lite inomhuskörningar med 1/18 och 1/10. Förhoppningsvis inte bara träning (kaffe och skitsnack) utan även någon tävling också.

Hå-We cupen 4, Stenungsund

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Fri, September 17, 2010 11:53:14


Det har ju varit en deltävling i Hå-We cupen och det var ju klart man skulle köra den.

Lite seg efter att ha kört Mittsvenskan i Mjölby dagen innan (prisutdelningen var klar 21.00 och jag var hemma straxt efter midnatt) och en bil som bar tydliga spår av Bockarp, så dök jag upp kl 07.30 på Furufjällsbanan i Stenungsund. Med enbart 3 timmars sömn så gick det åt en hel del kaffe på vägen ner. ;o)

Snabbmeckade lite med bilen. Nytt filter, nya kopplingslager och en allmänn koll av fjädringen så kände jag mig redo att ge mig ut på den mer än dyngblöta banan. Bestämde mig i sista stund att hoppa över träningen och dricka lite kaffe istället!

Första kvalrundan var marginellt torrare. Sladdade runt lite i leran och när alla kört sina kval så stod jag som kvaletta! ;o)

Andra rundan åkte jag lite långsammare och Ola smet förbi i totalen och jag var nu på andra plats. Bra slagläge!

Tredje och sista kvalrundan gick skapligt men jag la mig på rygg och var bara 5:e snabbaste. Skit oxå!!

Totalt så räckte det precis till en 2:a plats i kvalet (bästra D-föare) och jag fick startnummer 1 i semi B.

Eftersom vi hade lite dåligt med funkisar så bestämdes det att mekarna skulle dubblera som bilvändare åt sin egen förare. Det blir inte vidare fördelaktigt att lägga bilen på rygg då när meken måste springa ut på banan och vända den och sen tillbaka igen. Här fick man satsa på säkerhet framför fart. Och det brukar ju gå bra.... Eller?

Semi A fick köra på en ganska så torr bana och la bra tider. När det var dags för semi B och min tur att köra, så öppnade sig himlen och hela banan blev en sjö! Vi höll på starten 10-15 minuter och regnet avtog lite men skadan var redan skedd. Hela banan var dygnsur och det stod vatten nästan överallt. Trots detta så bestämde vi oss för att köra (dumt nog).

Starten gick och jag behöll min 1:a placering upp i de första hoppen. Hedström hängde på och vi två drog snabbt ifrån de andra. Sicksackande mellan vattenpölarna (sjöarna?) så tog vi oss fram till första tankningen och hade ett ganska så roligt race. Sen började kaoset. Min motor sög vatten och började gå som en påse nötter. På det så välte jag längst bort på banan. Min mek satte av som en pillertuggande Ben Johnsson men han inte fram innan bilen dog. Halkandes tillbaka till depån med bilen så tog det lite längre tid.
Startade upp den och ut på banan. Tror jag kom 50 meter så stannade den igen. Lite snabbt byte av luftfilter gjorde att jag kom ut på banan men nu dog den precis innan tidtagningslingan så jag tappade hela det varvet plus tiden det tar att hämta bilen och starta den igen. Den här gången så ville den inte gå ordentligt. Byte av stift gjorde susen men jag tappade ännu mer tid så jag inte hade något förberett i bandepån utan fick springa och hämta det i meklådan.

Hankade runt min dränkta bil några varv till och tog med i alla fall vidare till finalen. Av 20 min semifinal så stod jag i depån 13 min och ändå blev jag 4:a. Tror de andra hade det lite tuffare ändå?

Till finalen var banan något torrare. Startade som 8:e gubbe och hade som vanligt otur i starten. Var sist upp i första hoppet och sen var det jaga som gällde. På varv 7 hade jag kört upp mig till mittfältet men så var det dags för vurpa och motorstopp. Tog över 2.20 innan jag passerad vartagningslingan igen, klart sist.
Jagade på så gott jag kunde och var uppe och fightades om 3:e platsen när det var dags för ett motorstopp igen. Denna gång förlorade jag "bara" 1.20.

När 45 min hade gått så hade min vattenskadade motor inte mycket kraft kvar. Jag kom knappt över hoppen. Tappade lite tempo de sista 10 min och gick i mål som 5:e gubbe.

Hade hoppats på mer men är ganska så nöjd ändå. Det är ju skoj att köra bil, även när det är blött!

Jag blev ju trots allt bästa D-förare och samlade på mig lite mer poäng i totalen. ;o)

Foto: Åkbilderna tagna av Lisa Andersson

Mittsvenska 4 Mjölby

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Fri, September 17, 2010 11:08:39

Då har man kört 4:e och sista deltävlingen i Mittsvenska cupen. Den gick på min gamla hemmabana Bockarp i Mjölby. Trots att jag inte kört där sedan i våras så hade jag ganska så höga förhoppningar om att göra ett bra resultat. Skulle det gå riktigt bra (och dåligt för ett par andra) så skulle jag nog kunna ta en vinst eller i alla fall en pallplats?

Kom i säng straxt efter kl 1 på lördagsmorgonen (var på födelsekalas innan), sov några timmar och satte av från Uddevalla kl 04.30. Tänkte att det skulle nog räcka med 3 timmar för de 35 milen och jag skulle hinna få igång bilen till mitt första träningspass kl 08.15. Jag hade bra tempo fram till Grästorp då jag fick ett litet abrupt uppvaknande ur mitt halvslumrande. Mitt på vägen, i en svepande högerkurva med vajerräcken, stod en gigantisk vildsvinsgalt och hans familj. Det blev lite snabba undanmanövrar i 130 och utan att hinna röra bromsen så överlevde både jag, min bil och alla grisarna utav bara farten.

Tog det lite lugnare efter det och sänkte till 125!! ;o)

Efter lite väl lång kaffepaus både i Falköping och Jönköping så började jag känna mig lite stressad. Passerade Gränna 7.30 och gav på lite mer gas.

Styrde in på Bockarps parkering kl 8 prick och fick reda på att man gjort om tidsschemat. Jag skulle nu få vänta 40 min på mitt första träningspass. Kändes just då ganska så onödigt att ha stressat lite de sista milen men det gav ju lite tid till att gå runt och snacka lite skit med polarna!

Träningen gick bra. Banan var lite blöt och jag körde på beggade däck men det räckte till en bra tid och jag var bland de snabbaste på banan. Skitskoj att vara tillbaka på Bockarp igen!

Kvalen rullade också på ganska så bra. Det märktes att jag inte kört på banan på ett tag då mina varvtider låg någon sekund över mitt personbästa. Tyvärr var det bara två kval och efter första rundan låg jag 4:a.
Andra kvalet körde jag lite snabbare men råkade ut för lite trubbel med Anton som leder serien. Jag kom ifatt honom och vi låg på ungefär samma varvtider och båda ville åka fortare. Slutade med att vi krokade ihop och tappade tid.
När tiderna kom upp så hade jag kvalat som 10:e gubbe totalt och var direktkvalad till semifinalen. Gött!!

När det var dags för min semi så var jag riktigt taggad. Blev lite knuffande i starten men jag kom igenom ganska så bra. Körde på stadigt och tog mig uppåt och efter 20 min körning så passerade jag målinjen som förste gubbe! Min första semivinst och en rejäl boost för självförtroendet inför finalen.

En snabb genomgång av bilen och så var det dags för finalen, över 2 timmar försenad. Kom iväg bra i starten men redan i första kurvan blev det kalabalik och jag hamnade på rygg efter att fått en riktigt bra knuff bakifrån. När jag var uppvänd så hade täten klarat av halva banan och jag var sist. Körde på så gott jag kunde och hade lite problem med trafiken men till första tankningen så var jag uppe på en 7:e plats. Försökte köra på utan att göra för mycket misstag och det verkade funka bra.

Blev några småvurpor och till andra tankningen hade jag avancerat till 6:e. Efter 3:e tankningen var jag på en 5:e plats och jagade 4:e gubben. Tyvärr var min motor ganska så törstig så det blev en 4:e tankning också och då åkte jag ner någon placering. Jagade på så gott det gick och när det bara var några varv kvar så var jag uppe på 5:e plats och var ifatt 4:e gubben. Klantade mig lite och det blev en lucka igen. Jagade ifatt och tog mig om, fjärdeplatsen var min. Hade inte så långt upp till 3:e platsen men tyvärr så räckte inte tiden till. I mitt jagande så blev det ett par onödiga missar till och jag tappade kontakten med 3:e platsen. Med 12 sek till godo så knep jag 4:e platsen.

Nu blev det inte pallen den här gångnen, däremot så blev det min bästa placering hittills och den roligaste tävlingen jag kört i år. Det går framåt!

Mittsvenskan totalt gick också bra. Förra året blev jag 20:e gubbe och i år var målet topp 10. Nu blev det bättre än så då det blev en stadig och fin 5:e plats. Ett resultat jag är mycket nöjd med då jag hade strul med motorerna de första 2 tävlingarna. Iom detta så är jag uppklassad till grupp 1 Mittsvenskan och får då köra med de riktigt snabba killarna och tjejerna. Hur ball som helst!

Nu är mittsvenskan slut för i år men räkna med att jag kommer tillbaka nästa år, mer taggad och förberedd än någonsin.

Målet är satt att bli topp 10 och bästa D-förare och med lite tur så kan det gå!

Foto: Lisa Andersson (översta bilden) och Stefan Jarl

Ingen tävling men...

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Tue, September 07, 2010 11:01:49

.. det blev allt lite körning på Stenungsunds bana då det var nybörjardag där med lite tips hur motorerna funkar och hur man ställer in bilen. Det funkade ganska så bra som substitut för sista deltävlingen i Sverigecupen, som gick i Stockholm och jag tyckte det var lite för långt att åka 100 mil tor själv, och NM i Finland.

Några fler bilder finns här.

Nu till helgen, 11-12/9, så är det två tävlingar som ska klaras av. Dels är det final i Mittsvenskan i Mjölby på lördag den 11:e. Jag ligger 3:a just nu men om det inte går riktigt bra så blir jag nog nedpetad ett par placeringar om jag inte vinner tävlingen. Kan bli svårt då det i alla fall anmält sig 4-5 snabbare förare än mig.

Efter Mittsvenskan så blir det raka vägen ner till Stenungsund och deltävling 4:a i Hå-We Cupen på söndag. Ett bra resultat där så kommer jag stiga ordentligt i den cupen. Jag missade de två första deltävlingarna men planen är att plocka så mycket poäng som möjligt i de 3 sista (5st totalt) så jag i alla fall blir topp 5.

Film från RM

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 15:10:32

Hittade en film från RM i Eskilstuna och faktiskt hamnade jag på bild från min 1/8-delsfinal.

Finalen startar 2:45 in i filmen (jag syns lite innan från uppvärmningen med) och pågår till 4:45. Vid 3:12 in i filmen passerar jag första gången, en orange bil, vita fälgar, svart vinge och med siffran 10.

RM i Eskilstuna

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:43:07

Skrivet tis, 2010-08-17


Är fortfarande ganska så trött efter helgens RM i Eskilstuna, trots att det nu gått två dagar, så här kommer en rapport som kunde vara mycket mer detaljerad om bara ögonen hade velat vara öppna!! ;o)

RM körs ju över tre dagar och då det blev något mindre tävlande än förra året så strartade fredagens träningar först efter lunch. Skönt för oss som hade en bit att åka. Själv kom jag på plats, efter 37 mils körning, bara några minuter innan det var dags att börja mitt första tränigsheat. Fram med bilen, i med lite sås och på med glödaren. RB'n brummade igång direkt. Slet åt mig en mekaniker i farten och körde ut på banan.

Eskil MK hade lovat att gruset från Mittsvenskan skulle vara borta och det skulle vara ett annat underlag nu. Detta stämde väl sådär då mycket grus låg kvar men var nu utblandat med lite lera och mycket Dustex. Banan kändes mer som att åka på asfalt än lera och med avsaknandet av riktiga hopp så blev det lite tracklikt i fästet. Alla fredagens fem träningar gick ut på att få däcken att hålla längre än 5 min, att få bort all tractionrollning och att få till mindre styrning så att bakändan hade en chans att få lite fäste. Hade fått till det ganska så bra till de två sista träningsheaten men fick inte däcken att hålla och visste inte riktigt vilka däck som var bäst. De sista två heaten var också seedningsgrunande för lördagens kval så det gällde att lägga några snabba varv utan misstag. Med slitna cityblock fick jag till en skaplig runda men då marginalerna var små så räckte det bara till en 52:a tid, endast 25 sekunder från TQ.

Lördagens kval gick ungefär som fredagens träning. Ett väldans meckande med diffar, dämpare och krängare samt det eviga funderandet på däck. Tror jag bytte diffolja runt om nästan 3 ggr och stötdämparna hade av locken nästan mellan varje pass. Tyvärr så hade jag bara softblandningar på däcken med mig men jag hann prova 4 olika mönster och alla fungerande ungefär lika bra (dåligt?). Alldeles för mycket fäste och de var nästan slut efter en kvalrunda. Bäst kändes nog CrossBrace och efter kvalen hade jag ett set kvar. Försökte få tag på hårdare däck men fler med samma problem som mig hade redan lagt beslag på de få som fanns.

Efter att ha varit uppe på 41:a plats i kvalet så gick det lite sämre i slutet och jag missade precis 1/8-delen och kvalade som 49:a, och första gubben i 1/16-delen. Bättre än förra årets SM men kände att med lite mer flyt med trafiken så hade det kunnat bli en topp 40...

Söndag och dags för finalerna. Ettan var påklistrad på karossen och efter en varmkörning och lite mer innålning (för mer effekt ;o) så var jag redo. Mindre knäsvag och nervös än jag brukar vara så det kändes faktiskt som om jag skulle ta det här heatet med lätthet. Mina sista, nya Crossbrace kändes bra under uppvärmningsvarven och tog man det bara lugnt i kurvorna så var tendensen till greppvältning inte så stor.
Starten gick och jag var först in i kurvan. Safe'ade lite i första sektionen och fick upp någon bil jämnsides men gasade snabbt ifrån den och hade nog 10m ledning ut på rakan för första gånegn. Tyckte jag körde med stor marginal men ändå så ökade jag ledningen. Bilen gick perfekt och däcken var som en dröm och luckan växte bakåt.
På varv 7 så började bakändan bete sig lustigt och jag fick en del ordentliga släpp. På varv 8 så hade jag inget fäste bak alls och jag snurrade två gånger minst. Första vurpan kom ckså på varv 8:a och då hade min ledning minskat så mycket så jag åkte ner till andra plats. Åkte in för tankning på varv 12 och hade oturen att krasha straxt innan. Kom ut från rampen och låg nu på en 5:e plats. Tog i lite mer, vurpade och låg nu på 6:e plats. Dags för skärpning så jag tog fram lite extra krafter och koncentrerade mig på att åka snålt. Ganska så snart så hade jag återtagit några placeringar och jagade 3:e platsen. Gjorde en snabb sista tankning, tog en plats till och låg precis för omkörning av 2:a gubben när han får en sladd och touchar mitt framdäck. Jag hamnar givetvis på rygg och han klarara sig. Tyvärr satt närmsta kurvvändare och sov och efter lite tvekande så blev jag uppvänd av en bilvändare mycket längre ifrån än den närmsta. Tappade kontakten med 2:an och och trots ett bra sista varv så saknades 6 sekunder i mål.
Min 3:e plats i heatet blev sedan en 2:a då det visade sig att vinnaren hade haft för stor tank och blev diskad. Tråkigt för honom, bra för mig!! Bumpningen klar och nu var det snabba bud att få klart bilen till 1/8-dels finalen.

Mina Crossbrace var mer lika slicks efter 20 min och de enda nya däcken jag hade var CityBlock Soft. De hade hållt ungefär 7 min under träningarna och kvalen men de var de enda däcken jag hade.
Startade nu som 10:a och kom igenom första kurvan bra. Var lite knuffande första varven men jag hade nog för första gången lite tur och kom ut på 3:e varvet som 6:a. Cityblocken höll i bra och jag åkte på två hjul i flera kurvor men hann rädda bilen från att rulla. Jagade snabbt ifatt 5:an och körde om. Låg och jagade 4:an när det var dags för tankning. Tyvärr blev det struligt med tankning och med en liten trafikstocknig upp på rampen, uppvänd sist av alla, tappade nästan 20 sek på tankningen och låg nu 7:a. Samma taktik som innan. Snäva spår och full koncentration. Funkade bra igen och vid andra tankningen låg jag 5:a igen. Sista 7 min jagade jag på rätt så bra. Höll undan från de bakom och låg precis i baken på 4:an, kände att jag var snabbare och började planera för en omkörning. Tyvärr kom det några varvningar ivägen och jag fick mig en knuff och hamnade på rygg. Jagade ifatt igen men den här gången föll jag på eget grepp då jag höll på att köra rakt in i 4:an inför ett hopp, tog ett annat spår och landade lite fel med ytterligare en krash. Tappade en plats innan jag blev rättvänd och blev 6:a in i mål. Om inte för de två sista klantigheterna så hade jag nog kunnat tagit 4:a platsen och bumpat vidare. Farten fanns där men turen höll inte hela finalen...

Så efter en lång, varm och slitsam helg så kommer man hem med en 43:e plats totalt. 24 placeringar bättre än SM förra året så lite nöjd är jag allt trots att jag inte vann!! ;o)
Eskil MK hade skött sig föredömligt bra och av Mittsvenskans fiasko fanns inget kvar. Enda problemet var Dustexen och att den slet så mycket däck. Själv gjorde jag totalslut på 7 omgångar däck och det gör den här tävlingen dyrare än någon annan. De pengar de kostade hade nästan räckt till en ny Mugen!! ;o)

Nu siktas det på Skarpnäck och Sverigecupen. Lite tveksamt om jag kan åka där då jag inte riktigt har råd att åka själv de nästan 50 milen dit.Ska i vilket fall som helst försöka annars är de de två Hå-We cuperna och Mittvsenskan i Mjölby kvar av säsongen 2010.

Hå-We cupen

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:42:13

Skrivet mån, 2010-08-09

Ännu en liten racerapport. Denna gång är det från Hå-We cupen som kördes i Stenungsund, dagen efter Mittsvenskan.

Lite mosig från gårdagens tävlingar så var man på plats i Stenungsund igen. Hade inte haft ork att göra iordning bilen så den hade övernattat i bagaget i 1/1 bilen. Efter lite rentorkning av värsta leran på karossen så tog jag mig ett kort träningspass innan förarmötet. Bilen gick bra så det var bara att ladda ackar och köra!

Tidsträningen gick bra och jag hade 4:e tid i första kvalet. Hå-We körs ju som Sverigecupen så här var det blandat med A-, B- och D-förare så jag var ganska så nöjd. Jag hade kört ifrån flera av de som var klart snabbare än mig under gårdagen. Med fungerande pipa och packning så var resultatet mer rättvisande.

När kvalen var klara så hade jag trillat ner till 11 plats. Hade lite otur med varvningar under sista kvalen så jag trillade lite neråt men jag hade i alla fall direktkvalat till semifinalen och det var inte mycket jag var slagen med från min ursprungliga 4:e plats.

Min semi gick ganska så odramatiskt till. Startade 8:a, hade flyt i starten, och passerade som 6:e gubbe på första varvet. Motorn och bilen gick bra men I-beam däcken från igår började sjunga på sista versen och styrde lite dåligt. Var uppe på en 4:e plats till andra tankningen och behöll den in i mål. Då de 4 första bumpade direkt till finalen så var jag vidare och de två sista finaleplatserna skulle tas på tid från de båda semifinalerna. Patrik, vinnare från igår blev 5:a och missade finalen.

Finalen i en Hå-We är 45min. Som längst har jag kört 30min innan så nu skulle det vara skoj att testa psyket och se om man kan hålla koncentrationen upp. Innan finalen så kom det lite duggregn som precis fuktade upp ytan på banan. Valde mellan Cityblock och I-beam men såg hur hal banan såg ut så jag velade lite och gick medelvägen och slängde på ett nytt set CrossBrace.
Hade fått 10:e startplats i finalen men ett motorstopp innan start gjorde att jag fick starta sist ifrån depån. Det var lite knuffande i de första böjarna så jag tog en del bilar där. Var ganska så snabbt uppe på en 6:e plats och allt flöt på bra. Tankningarna gick fint men däcken var nog inte helt rätt. De flöt lite ovanpå och det kändes som att åka på is. Minsta lilla övergasning fick bakändan att steppa ut och bilen att gå brett. Flertal gånger så backades det in i böjarna och efter rakan kunde man köra med vingen först men ändå klara kurvan bra!!

Mitt i finalen så fick jag först besök av en nyfiken geting. Viftade så gått det gick men den f-n ville inte ge sig. Höll sig framför ögonen hela tiden och var verkligen irriterande. Fick lite hjälp att bli av med den och kunde börja koncentrera mig på körningen igen. Körde på bra och hade lite flyt och tog mig upp på en 4:e plats. Då var det dags för besök 2, en liten spindel kom farandefrån taket och fäste sitt nät i min lugg och gillade att dingla framför mitt vänstra öga. Skapligt irriterande. Försökte blåsa bort den men tråden var för stark. Slog en tvärstopp på bilen i chikanen och viftade bort den ordentligt! ;o)
Näst sista tankningen tappade jag en plats på och föll ner till 5:e. Tyvärr tankade jag på 7 min och när det var 3 min kvar var jag tvungen att gå in för en ”splash-and-dash” för att kunna ta mig i mål. När jag satte fart ut ur depån kom Louise farande på rakan och tog min 5:e plats. Jag tog i lite för mycket ut ur tankrampen och ett snedstuds la bilen på rygg. Höll på att tappa 6:e platsen till Hedström men bet ihop och tog upp jakten på Louise. Hedström hängde inte med och jag knappade in lite på Louise. Tyvärr så var det för kort tid kvar och en liten miss på sista varvet gjorde att jag tappade kontakten och jag fick 6:e platsen, 15 sekunder efter Louise i mål.

Skitskoj tävling och jag är jättenöjd med min 6:e plats och näst bästa D-förare. Visserligen hade det kunnat vara en 4:e plats men att komma 15 sekunder efter föregående dags grupp 1 vinnare och att slå grupp 2’s (min grupp) vinnare med hästlängder är jag väldigt nöjd med.

Nu missade jag de första Hå-We deltävlingarna men kan jag köra de resterande 2 så kan jag kanske få en bra totalplacering även i Hå-We cupen. ;o)

Mittsvenska 3 Stenungsund

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:41:07

Skrivet mån, 2010-08-09


Då var det dags för en liten racerapport igen. Denna gång är det från Mittsvenska cupen deltävling 3 som kördes i Stenungsund.

Då sydcupen kördes samma dag i Vetlanda och en del valde deras tävling istället, så var inte deltagarantalet så stort som det brukar vara, men de flesta i toppen av grupp 2 valde mittsvenskan så var motståndet var ju inte direkt sämre för det.

Efter flytten till Uddevalla (eller 3 mil utanför) så har jag bara 7 mil till Stenungsund så det har blivit min nya hemmabana. Tyvärr har jag inte riktigt kört in mig på den än men det har gått ganska så bra på de få träningar jag hunnit med, så jag var riktigt taggad och siktade på finalen direkt.

Tidsträningen gick bra och till första kvalet så sänkte jag bilen lite och mjukade upp fjädringen. Kom in i en liten klunga precis efter att klockan startat så det kostade mig några sekunder innan jag var om dem och fick någorlunda fritt spår. Fick ett par greppvältningar då banan var lite morgonfuktig och hade ett underbart grepp. Tog det lite halvlungt de sista minuterna och njöt av att motorn gick närmast perfekt. Efter målgång så kom tidslistorna upp ungefär samtidigt som man kom ner från förarställningen. Verkade som jag kört bra för jag var tvåa, en sekund från att vara snabbast! Bästa varvtid var också lite rolig då jag hade satt personbästa med några tiondelar.

Andra kvalet gick mindre bra. Blev påkörd bakifrån efter rakan av en något gasglad förare och tyvärr hamnade bilen upp och ner och lite utanför synfältet för bilvändare. Gasade som en tok men bilvändaren sprang åt andra hållet och tog en bil som vält bakom honom. Tog nog 20-25 sekunder innan jag var rättvänd och kvalet var förstört. Körde runt och försökte bara sätta en snabb varvtid men det slutade ju bara med en massa överkörning och dåliga tider. Skoj var det däremot att åka på bredsladd i varje kurva men det blev en skitdålig kvaltid!! ;o)

Till tredje kvalet satte jag på ett set I-Beam. Hade haft lite för mycket grepptendeser med Cityblocken och tänkte att I-Beam skulle vara lite snällare. Funkade kalasbra och jag körde kvalet med bara ett snabbt ryggläge. Tyckte jag låg på ett säkert och lagom tempo och hade stor marginal kvar innan det blev övergasning av det hela. Kollade resultatet och undrade om jag klarat att direktkvala till finalen och det var dubbelt positivt. Dels hade jag varit klart snabbast i 3:e kvalet och jag hade kvalat 2:a totalt med bara någon futtig poäng till TQ. Patrik Mattson tog TQ och det skulle nog inte vara så svårt att ta honom i finalen!

Efter ett par timmars väntan på underfinalerna och semin så var det änligen dags för min final. Hade stått bilvändare i tre pass och kände mig lite mosig i pallet men lite vätska skulle väl råda bot på det?
Varmkörde motorn och märkte att den gick lite fett. Tempen hade ökat 5-6 grader sedan sista kvalet men även luftfuktigheten hade ökat. Nålade in lite innan jag åkte ut på banan. Motorn kändes fortfarande lite fet men trodde det kunde bero på lite mycket olja i luftfiltret så jag räknade med att det skulle bli bättre efter ett par varv.

Starten gick och jag behöll min 2:a plats in i första kurvan. Patrik bromsade lite tidigare än vad jag brukar göra där så jag slog på hejdarna för att inte köra in i honom. Tyvärr gjorde inte 3:e gubben det utan jag fick mig en smäll och kom brett i kurvan. 3 bilar slank förbi på insidan men jag hade innerspår till nästa kurva så jag kunde nog hålla övriga bakom mig. Tyvärr så small det igen med en påkörning mitt i sidan då killen bakom ville ha mitt innerspår också. Nu blev det ryggläge och bilvändare hade 10 m till min bil så jag vändes rätt klart sist. Var ifatt sista klungan ganska så snabbt och kom om dem ganska så problemfritt. Efter rakan på andra varvet så gick jag på innern om en långsammare förare och var så gott som förbi då killen får panik över att bli omkörd och gasar så mycket det bara går, klipper kurbsen först och sen rätt in i sidan på mig. Ryggläge igen och när jag vänds rätt så har jag ledande Patrik precis bakom mig. Varvad på andra varvet kändes inte så bra...

Jag släppte om Patrik men märkte att bilen inte gick som det skulle. Kändes både fet och snål samtidigt och bludrade lite konstigt. Hängde på Patrik några varv och var väl med skapligt i tempot till första tankningen men kände att jag gjorde lite många småtabbar i mina försök att hänga med.
Kom ut med full tank och nu gick motorn så fett att jag knappt kom över hoppen. Tappade kontakten med Patrik men höll ändå ett bra tempo och körde om långsammare bilar lite då och då. Motorn började gå lite bättre men gick fortfarande för fett för att få den riktiga knuffen i hoppen och ut ur kurvorna. På rakan lät den som en felnålad RTR-bil. Inför andra tankningen låg jag 6:a och motorn gick bra varvet innan tankningen så vi ändrade inget utan slog bara i mer soppa. Efter tankningen gick den ordentligt fett igen men jag kunde hålla jämna steg med topp 3 gubbarna. Jag såg dem på ungefär samma ställe på banan hela tiden och de kom inte ifatt mig heller. Tyvärr låg man ju något varv ner efter dem så hade bara första varven gått bättre....

Jag slutade 6:a och efter målgång så såg jag att smällen på andra varvet skadat pipan och att packningen läckte rejält mellan pipa och krök. Nu fanns det en förklaring till varför motorn gott som den gjort och med ny packning och pipa gick den bra igen.

Nu har jag fått till kvalen skapligt. Nästa steg är att få till racen också. Min 6:e plats gjorde att jag hoppade upp lite i totalen. Ligger nu på en tight 3:e plats totalt i Mittsvenskan och det är 1 tävling kvar. Kan jag göra ett bra resultat i Mjölby och hålla de 3-4 snabbaste gubbarna närmast mig i listan stången så kan jag kanske behålla 3:e platsen totalt. Men det kräver en finalplats och helst pallplats. Hade vi räknat alla 4 deltävlingarna så hade jag suttit säker men iom att vi bara räknar de 3 bästa så är det lite osäkrare.

Mittsvenska Eskil MK

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:40:05

Skrivet mån, 2010-07-19


Då har man kört en tävling igen så det är väl dags att underhålla bloggen lite.
Blev lite längre uppehåll än vad jag planerat men det kom lite annat i vägen så man missade bl.a. World Race i Furulund. Men nu har det varit Mittsvenskan i Eskilstuna och trots allt snack om hur "dålig" organisationen är där så var jag positivt inställd och trodde nog att det överdrivits lite i skitsnacket.

Nu när man flyttat till västkusten så behövdes resan planeras lite annorlunda. Ingen härifrån som var sugen att hänga på så det blev till att åka ensam. Eniro sa att det var 37 mil till banan och att det skulle ta nästan 5 timmar att åka. Satte klockan på 03.00 och försökte komma i säng runt 21 men värmen och lite för mycket kaffe gjorde att jag låg och vred mig fram till långt efter midnatt. För det kan väl aldrig ha varit tävlingsnerver? ;o)

Tjejen jobbade natt och kom hem innan klockan ringde och med 3 glada hundar i sovrummet så var det bara att gå upp. Lastade i det sista i bilen, tog en snabbdusch och sen var man på väg norrut runt 03.30 med en soluppgång som enda resesällskap.

Upptäckte ganska så snart att min plan med en stadig mackfika tidigt under resan var lite felplanerat. Inte många mackar längs min resväg och de få som fanns öppnade inte förräns 7? Satte upp ett lite högre tempo i körningen då det var så gott som ingen trafik och mycket tråkiga 70- och 80 vägar de första milen. Snåldieseln var upp och visade nästa 0,6 i förbrukning men då stod nog hastighetsmätaren konstant runt 140 så det var ganska så ok ändå! Klart mycket lättare att hålla sig vaken och alert när det gick undan lite och med lite Ramstein i högtalarna så hölls tempot uppe. ;o)

Kom fram till Eskil MK runt 07.30 (slagit Eniros restid med över 1 timma). Efter urlastning fanns det tid över till besiktning och med endast 5 st i kön så skulle det nog gå fort. Här kom sanningshalten om rykten kring Eskils organisation fram för första gången (av många). Stod lite över kvart innan de 5 framför mig var besiktigade, anmälda och betalade innan den var min tur. Det är 3 min per deltagare och jag tyckte synd om de som senare stod i mycket längre kö en mig.

Nu skyllde Eskil på att de haft lite dåligt med folk så för att förenkla banarbetet så hade de grusat hela bananmed stenmjöl istället för att lägga i lera och jord i hålorna. Många var ute och svor på beläggningen innan start och fler därefter. Att lägga grus (stenmjöl) på en buggy-bana är enligt mig så fel det bara kan bli. Att sen fylla ut stora hålor med löst grus är ju närmre idioti då gruset far iväg direkt och hålorna kommer fram med en gång.

Redan under första träningsomgången så hade allt grus i stort sett körts bort ur idealspåret och bildat stora, lösa vallar precis utanför spåret. Alla gamla hålor hade kommit fram och många led av konstiga snedstuds och rakan var mer ett surfande ovanpå gruset och flera gjorde lite konstiga vurpor när allt fäste försvann i ett enda stort fyrhjulspinn.

För mig gick det ganska så bra med tanke på att jag besökte Eskil för första gången och inte sett banan innan. Snabbast i mitt heat och 3:a totalt i gruppen. Kändes lite för enkelt att åka så fort direkt men med min nya RB K10 motor och med lite grövre AKA CrossBrace Soft så gick det undan ordentligt.

Till första kvalheatet så byttes det till mjukare dämparoljor då jag tyckte det gick lite mycket ovanpå gruset. Höjde även bilen några mm då jag var rädd för det ökade slitage som stenmjölet ger och ville även minska risken att få upp stenar i transmissionen med motorstopp som följd. Bilen gick nu bättre och jag kapade 10 sekunder på min heattid men tyvärr så förbättrade sig de andra mer än mig och jag blev bara 6:e snabbaste i mitt heat och 7:e totalt.

Andra kvalet gick ungefär som första men jag gjorde ett par onödiga vurpor i slutet. Låg på en 3:e tid i heatet men halkade ner till en 6:e pga av vurporna. Banan hade nu blivit riktigt dålig och en ganska så stor vall hade formats ut på rakan. Man hade kanske 20cm att åka på om man inte ville få snedstuds eller vurpa ut på rakan. Att det sen bara var 4 bilvändare ute på det här kvalheatet gjorde det inte bättre. Tävlingsledningen hade nollkoll på detta och verkade skita i om det fanns bilvändare ute eller ej...

På tredje och sista kvalet skulle det satsat allt. Bära eller brista. Spåret hade mindre lösgrus i sig så jag slängde på ett par nya CityBlock Soft och nålade in lite till. Första varven gick ganska så bra. Jag hade 2:a tid i heatet då. Sen fick jag en oförklarlig greppvältning upp på plattorna i mittenkullen (inte hopp, för det finns inga på Eskils bana..) och for över sliperserna som låg som bankant och hamnade upp och ner. Bilvändare såg mig inte direkt utan jag blev liggande 7-8 sekunder innan han hörde min varvande bil. Ut på banan igen och vid nästa passering hade jag tappat till 4:e tid i heatet. Tyckte bilen kändes lite lustig och hal men kunde inte riktigt se varför. Körde upp mig till 3:e tid men råkade ut för samma greppvältning igen på näst sista varvet och det tog minst lika lång tid att få ut bilen på banan igen så jag slutade som 7:e bil i heatet. Halkade ner till en 12:e plats totalt och direktkvalade precis till semifinalen. Hade jag inte haft de två konstiga greppvältningarna så hade jag nog klarat att direktkvala till finalen så jag var ju inte helt missnöjd ändå.
Kollade över bilen och hittade en sten innanför fjädern bak som hade hindrar stötdämparen från att fjärdra mer än några mm. Med all säkerhet var det denna sten som orsakat mina vurpor och att bilen betett sig konstigt. Lätt åtgärdat men lite surt att det förstörde min chans att direktkvala till finalen.

Nu var det allvar och dags för delfinalerna och semin för mig. Vi släpptes ut på uppvärmningen i tid och efter 3 minuter stod vi och väntade på starten. Sen blev det strul och Eskils inkompetenta tävlingsledning lyste igenom igen. Finns hur mycket som helst att läsa om detta på diverse forum så jag tar inte upp det här. Efter 4-5 minuter av gasande, toppande av tankar och lite olika bud om vad som gällde övre högtalarna så hade vi i alla fall startern på plats, nästan alla bilvändare ute på banan och starten gick. Kom iväg skapligt från min 6:e plats och lyckades undvika det mesta av kubbningarna det första varvet och passerade som 4:e gubbe. Tog 3:e platsen till andra passeringen och knappade in på tvåan. 3:e och 4:e varvet blev lite kubbande och tyvärr gick jag förlorande ur alla strider och efter några vurpor var jag nere på 7:e plast. Körde ganska så raskt upp mig igen och vid första tankningen var jag 4:e gubbe. Gjorde lite misstag under andra stinten men behöll min 4:e plats till andra tankningen.

Tidigare under dagen hade jag justerat tomgången lite väl närgående och fått en ordentlig nitropuff i ögonen och de hade varit lite rinnande hela tiden efter det. Nu när vi tankade och jag böjde mig lite över räcket så kom det lite nitroångor farande uppåt och jag kände att det började rinna ännu värre ur ögonen och även näsan började bli lite väl fuktig. Torkade mig så gott det gick och körde ut för de sista minuterna. Näsan och ögonen rann så att Niagara hade varit en porlande bäck i jämförelse. Såg bitvis knappt bilen och båda ärmarna på min t-shirt var ordentligt blöta. Gjorde en del missar och snart hade jag halkat ner till 6:e plats. När det var 3 varv kvar så låg jag 7:a och hade 15 sek upp till 6:e plats och bumpning till finalen. Jag försökte öka tempot lite till och tog in ganska så mycket men tyvärr började jag överköra en del och gjorde ett par helt onödiga vurpor till. Rullade över mållinjen endast ett par sekunder från 6:e platsen och förmodligen bara en onödig vurpa från att bumpat vidare till finalen.

Nu blev jag 13:e totalt och det är jag ändå nöjd med. Det är min näst bästa placering och endast min 9:e i Borås är bättre. Nu har jag fått ordning på bilen och motorn så jag är nöjd med dem. Det jag måste jobba på är att åka snabbare varv med mindre överkörning och vurpor. Åker jag felfritt och säkert så går det runt sekunden för långsamt men jag gör inga fel då. Jag måste öka den säkerheten till att åka bara en sekund fortare så är jag i final med lätthet. Kan jag öka 2 sekunder och åka säkert så står jag nog överst på pallen innan året är slut. ;o)

Stort tack till mina 2 meckar under helgen (Pelle och Emil) och ett stort, fett minus till Tyrone. ;o)

Nästa tävling blir tyvärr inte Sverigecupen i Höör utan Mittsvenska i Stenungsund. Där ska det nog räcka till för en final om bara bilen håller ihop och jag kan hålla ögona i lite torrare skick.

SC3 och ett soligt Borås

1:8 BuggyPosted by Mikael Larsson Thu, August 19, 2010 14:38:47

Skrivet mån, 2010-06-07


Då var det dags för en liten racerapport från 3:e deltävlingen i Sverigecupen.

Med solen i ansiktet styrde jag kosan mot Borås. Inte en helt vanlig känsla då mina 3 tidigare tävlingar i Borås alla börjat med hällande regn.
Efter 2 timmars bilkörning var jag framme. Klockan visade straxt innan 8. Denna gång skedde resan utan sällskap av några Kvarnvingar då man numera är Uddevalla invånare sedan en vecka. Grabbarna hadeändå hållt en plats till mig så det gick ganska så lätt att packa upp grejorna och göra sig klar för första träningspasset. Bilen behövde kanske lite nya bakhjulslager annars var den i hyffsat skick och sista körningen gick ju motorn klockrent så jag såg fram emot en bra tävlingshelg. Allt var på topp!

Första träningspasset gick ganska så bra. Tyvärr var banan i bedrövligt skick och värst var dammet. Jag åkte ut som sista bil och redan när jag kom till målrakan första gången så var det så dammigt att jag inte såg bilen ordentligt. Slutade med en fullgasning rakt in i tidtagningsplankan... Resten av träningen gick inte bättre men jag klarade mig från att köra in i saker i alla fall.

Andra träningen fortsatte med dålig körning och ett motorstopp. Kollade över bilen men hittade inga fel alls. Förmodligen en sten som kommit i kläm då jag hade en liten repa på kopplingsklockan.

När det var dags för första kvalet (av fem totalt) var jag taggad som få. Här skulle köras bil och snabba tider skulle det bli. Fjädringen hade varit lite för hård så den hade vi mjukat upp rejält med tunnare olja runt om.
Tror jag kom halvägs och sen dog motorn igen helt utan förklaring. Tror jag fick 4 varv på första kvalet. Det enda positiva var att jag bara hade kört om och inte blivit omkörd.

Efter ännu en grundlig genomgång av allt utan att hitta vare sig läckage eller andra fel så körde jag ut på andra kvalet. Gick hur bra som helst i 6 varv och tiden såg bra ut. Skulle ha kunnat bli en 9 varvare men så dog motorn igen. Ridå en andra gång.... Skit och piss rent ut sagt!!

Till tredje kvalet fick jag låna en RB K9 av Pelle Carlsson. Den hade ännu inte stannat någon gång och var nålad och klar. På med min koppling, luftfilter och pipa samt en grov nålning på lådan för att passa mina grejor. Under uppvärminingsvarven gick den ganska så fett så vi nålade in den lite innan klockan startade. Nu gick bilen ganska så bra men fortfarande lite fett. Bilen var lättkörd med lite mindre effekt så tiderna såg bra ut. Tyvärr blev det ännu ett oförklarligt motorstopp och jag fick en skittid nu med. Efter 3:e kvalrundan låg jag klart sist i tabellen med 17 varv ihopsamlade, 10 mindre än täten.

Inför fjärde och näst sista kvalrundan så behövde jag komma i mål på minst 8 varv för att börja kliva uppåt i tabellen. Vi bytte nu allt som kunde strula. Tank, slangar och tog bort bränslefiltret. Kollade även så att pipan inte var tät och att alla lager var ok. Nu vore det väl själva f-n om man inte skulle komma i mål.
Uppvärmningen gick hur bra som helst. Bilen gick lite fett så det justerade vi och nu gick den som en raket och styrde som om den gick på räls. Klockan startade och jag fick ett bra flyt. Kom ifatt Tord, körde om men missade i fyrlingen lite så han var om mig igen. Ut på rakan så missade Tord lite så jag tog ett innerspår och var uppe jämnsides. Gick kanske lite brett för mig och kom ut lite från kanten och tyvärr var det samma spår som Tord siktade på så hans framdäck tog i mitt backdäck och vi båda fick en rejäl sladd. Jag klarade mig bäst medans Tord hade oturen att få en liten extra rullning. Jag kom lite snett i hoppet direkt efter rakan och la mig på rygg efter lite voltande. En snabb bilvändare såg till att jag blev vänd precis bakom Tord och låg i baken på honom upp på plattorna. Här gick Tord lite för fort in i hårnålen så jag smet runt på innern och var om igen (om än med millinmetrarna). Tord kom farande från sitt lite vidare spår, med lite mer fart, och vi krokade naturligvis ihop igen. Jag tror hans framhjul kom in mellan mina hjul, rullade över mitt framhjul och la bilen på rygg. Jag hade stöd mot kanstenen så min bil klarade sig precis och jag kunde åka vidare. Tyvärr så ställde det till det lite för Tord och han blev, mycket förstårligt , inte vidare glad på mig. Om du inte uppfattade min ursäkt på förarställningen Tord, så ber jag om ursäkt igen. Det var inte meningen att strula till det så mycket för oss men jag var desperat efter en bra tid och kände att du var något långsammare än mig.
Nu bar det sig inte värre åt än att jag fick mitt straff direkt i fyrlingen. Kom lite snett i upphoppet och knäckte framvagnen mot en slipers. Färdigkört igen med 2 varv in i kvalet. Positivt var i alla fall att det inte blev motorstopp....

Till sista kvalet så bytte jag bärarmarna fram och rätade en drivaxel så gott det gick. Fick använda mer än giltigt våld för att få ut bärarmasaxlarna men efter lite bankande så gick det.
Uppvärmingen gick bra och motorn svarade lika fint som innan. Banan var i ännu sämre skick men jag hade spanat ut de värsta håligheterna så här skulle köras sick-sack mest hela tiden.
Pappa Thulin och Borås MRK hade utfäst en lite belöning, 500:-, till den som hade bästa varvtid under de sista kvalrundorna. Redan under varv 2 så var femhundringen min med en 36-tid och det trots att jag körde mer på säkerhet än snabbhet. Styrde runt så gott jag kunde och lyckades undvika både krascher och vältningar. Hörde att jag ledde heatet med 20 sek till godo och prognosen sa en 9-varvare så min taktik verkade hålla. När några varv återstod så gjorde lite missar, tappade 9-varvaren och jag tror Håkan Pettersson snodde femhundringen genom att sätta en tid som var 1/200sek snabbare. Kände ändå att jag gjorde ett bra heat. Jag kom i mål utan motorstopp eller haverier och körningen var bra. Kollade listan och jag hade varit snabbast i heatet med en marginal på 15 sek ner till tvåan och bevisat både för mig själv och de andra i heatet att man inte var någon vinglande bromsklots!! ;o) Tyvärr räckte det inte så långt i kvallistan med bara en målgång i kvalen (bästa 3 kvalen räknas) så jag fick börja köra i 32-dels finalen.

Inför söndagens finaler så gjorde jag inte så mycket med bilen. Blåste av värsta dammet, nytt luftfiler och kollade över den rent allmänt. Bilen hade gått bra sista kvalet så den fick vara. Pizza, bira och sömn hägrade så orken att riva bilen i molekyler fanns inte. Och jag visste ju garanterat att bilen skulle bli skitig under söndagen med! ;o)

Klockan 09.00 på söndagen gick min start. Startade som 6:a och fick inte så mycket strul i första kurvan. Var nog 3:a eller 4:a ut på första varvet. Blev lite trångt vid ett par ställen och jag åkte väl ner till en 6:e plats i det allmänna tumultet under första varvet. Taktiken var att försöka åka lugnt, jämnt och undvika att trassla ihop mig med andra bilar. Redan på andra varvet gav det resultat och jag tror jag var upp på en 2:a plats då och hade bara några sekunder upp till första. 3:e eller 4:e passeringen så låg jag först och öppnade upp en lucka direkt. Vet inte hur stor den blev men jag ledde även efter första tankningen. Började köra på säkerhet (läs långsammare) och det gjorde att jag klantade mig lite i fyrlinge och några kurvor till innan andra tankningen och jag blev nerputtad till andra plats. Tog snabbt tillbaka ledningen och sen var det bara att köra på. Jag hade en ganska så bra lucka ner till 2:a när jag gick i mål efter 20 minuter av hur rolig körning som helst! Äntligen lite medflyt!

Bumpad och klar till 16-delen. Startnummer 9. Hann blåsa av bilen lite och trycka i lite mer ström i acken sen var det dags för start igen. Här var det lite bättre motstånd och flera av killarna var såna som jag brukar kvala med så här skulle det bli svårare att bumpa. Starten gick och jag var 6:a vid första passeringen. Samma taktik som innan och efter första tankningen, och kanska så mycket slagsmål om placeringarna, så var jag på 5:e plats med ett klart läge på 4:e.
Kommer snart ifatt Marc på 4:e plats och smiter om ganska så lätt. Försöker få en lucka men vi kommer ifatt lite varvade förare och Marc gör en liten miss i fyrlingen och dammar rakt in i sidan på mig i efterföljande kurva. Tyvärr tar det så illa att jag inte bara hamnar upp- och ner utan pipan och kröken får sig en smäll också vilket gör att krökpackningen glider isär och motorn dör bara sekunder från att fullborda varvet. Världens snabbaste Pelle hämtar snabbt bilen, får igång den och höjer tomgången som en nödlösning. Kommer ut igen och har förlorat dels ett varv på omstarten men även det varvet jag inte hann fullborda. Hör av speakern att jag nu är sist i fältet och två varv bakom täten. Med bara lite över tio minuter kvar att köra så är allt man kan hoppas på att andra får problem så att jag kan köra in två varv. Andra tankningen går utan problem, motorn håller sig igång och förutom lite överkörning från min sida (det är skoj att åka på bredställ med full gas! ;o) så tar jag faktiskt in på täten och vinner några placeringar. Nu räckte inte tiden riktigt till så tyvärr blev det ingen bumpning till 1/8-delen och min tävlingshelg var slut alldeles för tidigt.

Tittar man på tiderna och tar bort tiden för motorstoppet så hade jag klarat en bumpning till och slutat högre upp i listan, kanske runt 40:e plats. Nu blev det en liten besviken 66:e plats men det gör inte så mycket. Trots ett dåligt resultat, en bana under all kritik, så var helgen i övrigt bra och det var skoj att träffa all folk igen. Och Tord, jag skäms fortfarande och ber än en gång om ursäkt.

Next »